Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
Europa's leidende luchtvaartgroep

Sinds mei 2004 zijn Air France en KLM Royal Dutch Airlines de grootste Europese luchtvaartgroep geworden: één groep, twee luchtvaartmaatschappijen en drie businesses. Beide maatschappijen behouden hun eigen identiteit, handelsnaam en merk. De drie hoofdbusinesses zijn: Passenger Business, Cargo en Engineering & Maintenance. KLM en Air France ontplooien eigen activiteiten vanuit de hubs Amsterdam-Schiphol en Parijs-Charles de Gaulle.

 

AIR FRANCE KLM

Air France en KLM vervoeren ruim 77 miljoen passagiers per jaar en beschikken over 573 vliegtuigen. Dagelijks voert de combinatie vluchten uit in een netwerk met 243 bestemmingen in 103 landen. Deelnemers aan het frequent flyer programma Flying Blue van KLM en Air France, verdienen miles en worden beloond op de routes van beide luchtvaartmaatschappijen.

 

Omzet

De omzet van AIR FRANCE KLM over het boekjaar 2012 was 25.63 miljard euro. KLM en Air France hebben samen ruim 100.000 werknemers. Meer informatie over AIRFRANCE KLM Finance staat op www.airfranceklm-finance.com.

 

Aandelen

AIR FRANCE KLM aandelen zijn genoteerd aan beurzen in Amsterdam en Parijs.

 

KLM

KLM werd op 7 oktober 1919 opgericht en is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. Belangrijke mijlpalen in de geschiedenis zijn de vorming van een joint venture met Northwest Airlines (NWA) in 1989 en de deelname in Kenya Airways in 1996. KLM heeft van oudsher de luchthaven Schiphol als haar thuisbasis.

 

Air France

Air France werd op 7 oktober 1933 opgericht. In de geschiedenis kunnen verschillende belangrijke mijlpalen worden aangewezen, zoals de deelneming in UTA in januari 1990 en de fusie met Air Inter in 1997. In juni 2000 bundelden Air France en Delta Air Lines hun krachten met die van Aeroméxico en Korean Air en introduceerden de SkyTeam-alliantie. De belangrijkste hub van Air France, Parijs-Charles de Gaulle, is nummer één in Europa als het gaat om verbindingsmogelijkheden.

 

Alitalia

In januari 2009 bereikten AIR FRANCE KLM en Alitalia overeenstemming over het versterken van hun samenwerking. Deze overeenkomst werd bestendigd door het minderheidsbelang (25%) dat AIR FRANCE KLM in Alitalia heeft genomen. Met deze overeenkomst heeft AIR FRANCE KLM een unieke positie op de Italiaanse markt, de vierde markt van Europa.

 

SkyTeam alliantie

Air France en KLM zijn lid van de SkyTeam alliantie. SkyTeam is een wereldwijd samenwerkingsverband van luchtvaartmaatschappijen. Via een van 's werelds grootste hub-netwerken biedt SkyTeam haar passagiers een wereldwijd netwerk van 958 bestemmingen in 173 landen.

 
Publicatie datum : 13 Juni 2013