Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
AIR FRANCE KLM Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-verslag 2009-2010

Het luchtvervoer staat nu al enkele jaren in de frontlinie van de wereldwijde economische crisis. Desondanks blijft KLM, samen met Air France, zich volop inzetten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). In het MVO rapport worden onze prioriteiten, doelstellingen en resultaten toegelicht.

Een van de vernieuwende en spraakmakende initiatieven van afgelopen jaar was de vlucht van een Boeing 747 op biobrandstoffen. Alleen een milieuvriendelijk alternatief (niet concurrerend voor de voedselvoorziening) kan voor de huidige fossiele kerosine een echt drastische vermindering van uitstoot bewerkstelligen op de middellange termijn.

En vanzelfsprekend leveren we onze bijdrage door onze vloot te moderniseren, het brandstofverbruik en de vliegprocedures te optimaliseren. Op de grond gebruiken we groene energie en rijdt platformmateriaal op zwavelvrije brandstof.

Ook nemen we onze verantwoordelijkheid op onze bestemmingen. Zo steunen we via ons Destination Nature programma grote projecten van het Wereld Natuur Fonds. Met het WNF hebben we sinds 2007 een baandoorbrekende overeenkomst voor CO2-reductie en natuurbehoud. KLM AirCares levert een bijdrage aan het realiseren van de millenniumdoelstellingen en vele KLM vrijwilligers zetten zich in voor goede doelen.

Download het volledige (Engelstalige) MVO-rapport van AIR FRANCE KLM.

Ga naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als u meer wilt weten over het MVO-beleid van KLM.

 
Publicatie datum : 13 Juni 2012