Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
Door de huidige fragmentatie van het Europese luchtruim worden er meer broeikasgassen uitgestoten dan feitelijk nodig is. Het creëren van een ‘Single European Sky’ (SES/Gemeenschappelijk Europees Luchtruim) zal een modernisering en harmonisering van het Europese luchtverkeersmanagement teweegbrengen. Het beheren van het Europese luchtruim door een enkele, pan-Europese luchtverkeersleiding zorgt ervoor dat vliegtrajecten efficiënter kunnen worden gepland en dat er tot maar liefst 10% minder CO2-gassen worden uitgestoten.

Optimalisering van het luchtruim

Member of SJU logo

KLM is betrokken bij twee omvangrijke programma’s: Collaborative Decision Making (CDM) om de plaatselijke verkeersleiding op Schiphol te verbeteren en Single European Sky Air Traffic Management Research (SESAR).

Verder is KLM betrokken bij het Atlantic Initiative to Reduce Emissions (AIRE). AIRE is de groene component van het SESAR-initiatief. AIRE omvat een overeenkomst tussen de Europese Commissie en de FAA dat tot doel heeft CO2-emissies terug te dringen en veranderingen sneller door te voeren door te profiteren van best practices binnen het luchtverkeersmanagement (Air Traffic Management – ATM) en de huidige technologische ontwikkelingen binnen de luchtvaarttechnologie. Door dit programma kunnen milieuvriendelijke procedures voor alle fasen van de vlucht worden geïmplementeerd.

 

Optimalisering van vliegprocedures

Piloten passen systematisch procedures toe die helpen de CO2-emissie terug te brengen, zonder daarbij de veiligheid in het gedrang te laten komen. Deze procedures zijn gebaseerd op continu onderzoek naar het vliegniveau en optimale snelheid, het plannen van rechtstreekse vliegroutes in overleg met de luchtverkeersleiding, het implementeren van procedures voor een ‘continuous descent approach’ (CDA/glijvluchtnadering) of taxiën met één uitgeschakelde motor.