Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
KLM werkt continue aan innovatieve oplossingen om CO2 te reduceren. Dit is vaak een kwestie van nauwe samenwerking met anderen.

Strategische Innovatieagenda

Samen met TU Delft, Stork, Schiphol, TNO en een aantal luchtvaartorganisaties heeft KLM in 2007 de Strategische Innovatie Agenda Luchtvaart(PDF, 2.4MB) opgesteld. Deze agenda geeft antwoord op de vraag hoe de luchtvaartsector een kwalitatieve groei kan realiseren en gelijktijdig de milieubelasting kan ombuigen. Onderdeel van deze agenda is een onderzoek naar een emissiereductie van 10% per passagierskilometer.

 

Kennis en Innovatie Agenda

In oktober 2009 presenteerde de Nederlandse Luchtvaartsector de Kennis en Innovatie Agenda(PDF, 2.6MB) (KIA). In de KIA zijn de thema's benoemd waarop de luchtvaartsector de komende jaren fors wil investeren. Innovatie staat centraal, evenals het versterken van de samenwerking met partijen binnen en buiten de sector, met militaire luchtvaart en met de overheid.

 

Allianties

KLM ziet de noodzaak in van verbeteringen van de efficiëntie door middel van technische oplossingen en betere werkwijzen, en is daarnaast lid van diverse (internationale) allianties. KLM, is evenals Air France, lid van de Sustainable Aviation Fuel Users Group (Safug). Lees de belofte(PDF, 91KB) om ondersteuning te bieden aan de ontwikkeling, certificering en het commerciële gebruik van hernieuwbare brandstoffen met minder uitstoot van CO2 uit energiebronnen die uit een maatschappelijk en ecologisch oogpunt als duurzaam worden beschouwd.

AIR FRANCE KLM was ook een van de oprichters van de Aviation Global Deal (AGD) Groep. Luchtvaartemissies zijn op dit moment nog niet opgenomen in het Kyoto Protocol. Omdat er nu druk wordt gesproken over een post-Kyoto programma is de AGD Groep opgericht, zodat leden van de internationale luchtvaartindustrie een positieve en nuttige bijdrage kunnen leveren aan discussies over de wijze waarop de sector de mondiale emissies kan helpen reduceren overeenkomstig internationale doelstellingen.