Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
De luchtvaartindustrie is wereldwijd verantwoordelijk voor 2-3% van de totale door de mens veroorzaakte uitstoot van CO2. Samen met AirFrance is KLM ervan overtuigd dat een duurzamere luchtvaart mogelijk is. KLM neemt daarom een voortrekkersrol in de industrie als meest duurzame luchtvaartmaatschappij. Waar mogelijk initiëren, steunen en stimuleren we gezamenlijke initiatieven.
 

Voorop in duurzaamheid

KLM voert een uitgebreid pakket van maatregelen en vernieuwingen door, waarmee wij onze ambities willen onderstrepen. De belangrijkste onderdelen zijn een omvangrijk vlootvernieuwingsprogramma en aanpassingen aan onze huidige vloot. Zo blijft KLM ‘best-in-class’ – zoals door WNF in 2007 is vastgesteld – en loopt zij vooruit op de verwachte verplichte toetreding van de luchtvaartindustrie tot het Emission Trading System (ETS) in 2012.

Vliegen met KLM is nu al duurzamer dan met andere luchtvaartmaatschappijen. Op het gebied van CO2-reducerende maatregelen presteert KLM als ‘best in class’ in vergelijking met andere toonaangevende luchtvaartmaatschappijen. Het milieumanagementsysteem van KLM is volledig ISO 14001-gecertificeerd. Ook de wijze waarop het passagiersvervoer van KLM georganiseerd is, via een zogeheten hub-systeem(PDF, 148KB), draagt bij aan duurzaam reizen. Dankzij dit systeem – waarin we vluchten voor reizigers slim aan elkaar koppelen, met minimale overstaptijden – kunnen we meer passagiers met minder vluchten vervoeren.

Innovatie en allianties

Technologische innovatie en (internationale) samenwerking zijn cruciaal in het bereiken van drastische CO2-reductie. Lees verder over innovatie en allianties.