Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
De wereld is het werkterrein van KLM. Daarom is onze betrokkenheid bij het wel en wee van de planeet vanzelfsprekend hoog. KLM wil dan ook een positieve bijdrage leveren aan een duurzame natuurontwikkeling en diversiteit op haar bestemmingen. Naast financiële ondersteuning van specifieke projecten dragen wij actief de natuurbeschermingsdoelstellingen uit van de organisaties met wie wij samenwerken.
 

Plant a future, Kenia

Plant a future

In Kenia is in 2007 in de omgeving van Nairobi de ‘Plant a Future Campaign' begonnen. KLM ondersteunt dit project waarbij met inzet van de lokale bevolking de eerste duizenden van in totaal 120.000 bomen zijn geplant in de Ngong Hills vlakbij Nairobi. Deze bergen worden ook wel ‘de longen van Nairobi' genoemd. De inheemse bomen van Ngong Hills zijn een bron aan rijkdom en gezondheid, voornamelijk omdat ze de watervoorziening reguleren. Ook zorgen de bomen voor grondstoffen van voedsel en medicijnen.

WNF projecten

Wereld Natuur Fonds

In 2011 is het partnership met het Wereld Natuur Fonds hernieuwd. Naast de gezamenlijke inzet voor verduurzaming van de luchtvaart en de ontwikkeling van duurzame biobrandstof, ondersteunt KLM tevens de natuurbeschermingsdoelstellingen van het Wereld Natuur Fonds. Onderstaande projecten behoren bij de gezamenlijk door KLM en WNF geselecteerde projecten.

Bonaire Nationaal Park

Bonaire National Park

De economie van Bonaire draait bijna volledig op het toerisme. De wateren om Bonaire zijn in hun geheel een beschermd zeegebied. Daarom verkeert de onderwaterwereld van Bonaire in goede staat in vergelijking tot de rest van het Caribisch gebied. Toch zijn er verbetering mogelijk. Want toerisme leidt ook tot de voornaamste bedreigingen van het rif, zoals vervuiling. Een ander probleem is de speervisserij. Doordat dit al jaren plaatsvindt en moeilijk uit te bannen is, zijn grotere vissen nog maar op enkele plekken te vinden.

WNF wil behoud en bescherming van de unieke onderwaterwereld van Bonaire door een duurzaam financieringsmechanisme uit toerisme. Toeristen betalen dan voor het behoud van de natuur. Daarnaast blijft WNF acties in het veld uitvoeren.

Uitgebreide informatie over Bonaire Nationaal Park.(PDF, 332KB)

Koraaldriehoek

Coral Triangle

De Koraaldriehoek beslaat 5.4 miljoen km2 (150x Nederland) en strekt zich uit over Indonesië, de Filippijnen, Maleisië, Papoea Nieuw Guinea, Brunei, de Salomon Eilanden en Oost Timor. De Koraaldriehoek is een ware kraamkamer van de wereldzeeën, nergens is de soortenrijkdom zo groot als hier. De Koraaldriehoek wordt ernstig bedreigd door overbevissing. Daarnaast verbleekt het koraal en sterft het af door opwarming van de aarde. Ook is het gebied kwetsbaar geworden door vervuiling.

WNF werkt aan een groot en ambitieus project, gericht op het behoud van de natuurlijke productiviteit en soortenrijkdom van het gebied.

Uitgebreide informatie over de Koraaldriehoek.(PDF, 563KB)