Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
Met ruim 33.000 medewerkers, waarvan 28.500 in Nederland, speelt KLM een belangrijke rol in de werkgelegenheid. Voor deze medewerkers, én voor nieuwe generaties, wil KLM een aantrekkelijke, uitdagende en betrokken werkgever zijn. Onderwijs en wetenschap krijgen daarom volop de aandacht. Daarbij hebben wij ook nadrukkelijk oog voor mensen in een achterstandspositie.

Projecten

De betrokkenheid van KLM bij goed en stimulerend onderwijs begint al op de middelbare school. KLM werkt mee aan verschillende projecten voor jongeren voor wie de kansen niet voor het oprapen liggen. In het voortgezet onderwijs ondersteunt KLM The Global Travel & Tourism Partnership, dat jongvolwassenen stimuleert om in de reisindustrie te gaan werken. Op technisch gebied zijn er verschillende overeenkomsten met Regionale Opleidingscentra (ROC’s) voor stageplaatsen en banen. Aan twee Nederlandse universiteiten heeft KLM een leerstoel ingesteld voor onderwijs en onderzoek. Op NHTV internationale hogeschool Breda introduceerde KLM twee nieuwe vakgebieden.

 

Leren tijdens het werk

Talent development

Ook binnen KLM staan opleiding en persoonlijke ontwikkeling op een voetstuk. Zo is er het KLM Management Traineeship en zijn er verschillende development programs om talenten en ambities verder uit te bouwen. Iets heel anders, maar niet minder belangrijk, is de samenwerking met de Stichting Lezen en Schrijven om medewerkers te stimuleren een cursus te volgen. Nederland kent 1,5 miljoen analfabeten en de kans is groot dat ook bij KLM mensen werken die niet kunnen lezen of schrijven.

Overigens is KLM al een aardig eind op weg in het streven naar aantrekkelijk werkgeverschap: bij het Intermediair Ebbinge Imago Onderzoek onder studenten stond KLM in de top 5 van meest favoriete werkgevers.