Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
KLM staat niet alleen in de wereld als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat merken we dagelijks in onze relaties met bijvoorbeeld multinationals voor wie KLM preferred supplier is. Zij stellen steeds vaker eisen aan ons mvo-beleid. Een goede ontwikkeling.

Nieuwe criteria voor de zakelijke reizigers

Crown Lounge

Efficiency, betrouwbaarheid en goede service. Dat zijn traditioneel de belangrijke criteria waarop bedrijven kiezen voor KLM. Steeds vaker komt daar nog een criterium bij: ons maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Zeker multinationals stellen expliciet eisen aan het mvo-beleid. Dat begint al bij de zogeheten request for proposal (RFP), waarmee zij luchtvaartmaatschappijen om een aanbod voor dienstverlening vragen.

Bedrijven kunnen een overzicht ontvangen van alle vluchten. Dit geeft inzicht in het vlieggedrag en de CO2-uitstoot die daar bij hoort. Via CO2ZERO is die gemakkelijk en goedkoop te compenseren door te investeren in Gold Standard projecten die écht duurzaam zijn omdat ze voordurend schone energie produceren.

 

Logisch en relevant

KLM vindt het mvo-beleid een logisch en relevant criterium. Goed zakelijk reizen kan in onze ogen prima samengaan met betrokkenheid bij de omgeving waarin we leven. We maken dan ook graag duidelijk waar we staan als het gaat om bijvoorbeeld milieu (klimaatbeheersing, geluid en afval), veiligheid (onderhoud, crisismanagement en flightsafety), gezondheid, sociale projecten (onderwijs en goede doelen) en corporate governance (anti-corruptie, mensenrechten en arbeidsomstandigheden).

 

Veiligheid prioriteit

We maken het onze reizigers graag zo gemakkelijk mogelijk. Maar soms worden we daarin beperkt door eisen rond veiligheid. We geven die veiligheid altijd de hoogste prioriteit. Wel proberen we het ongemak altijd zoveel mogelijk te beperken.