Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
KLM neemt hiermee in de luchtvaart het voortouw in duurzame catering. We kiezen zoveel mogelijk voor duurzame voedingsmiddelen. De voorkeur gaat hierbij uit naar producten die bijdragen aan het behoud van natuur en het tegengaan van klimaatverandering.

Aan boord

De koffie die KLM aan boord verstrekt wordt verbouwd volgens de richtlijnen van de Rainforest Alliance. Ook de thee die we schenken komt van plantages die op een maatschappelijk verantwoorde wijze werken. Andere voorbeelden van duurzame catering zijn biologische eitjes, brood en boter, Beter Leven vleeswaren en kalfsvlees en biologische wijn. Daarnaast bieden we in de inflight sales’ Fair Trade chocolade aan.

 

Duurzame kip en melk

Bij duurzame kip en melk gaat het voornamelijk om de voeding van de kippen en de koeien, die voor het merendeel uit soja bestaat, en genetisch gemanipuleerd of al dan niet duurzaam verbouwd kan zijn. Niet duurzaam verbouwde soja leidt bijvoorbeeld tot grootschalige ontbossing.

 

MSC vis

MSC-certified fish

KLM is de enige luchtvaartmaatschappij die regelmatig duurzaam gevangen vis (met het MSC-keurmerk) serveert aan boord. We kijken kritisch naar de herkomst van de vis die we wereldwijd aan boord serveren. De criteria van de VISwijzer, uitgebracht door het Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee, zijn bij deze toetsing een belangrijke leidraad. Omdat KLM in Nederland met vaste leveranciers samenwerkt en grote volumes afneemt, is dit alles op Schiphol makkelijker te realiseren dan in het buitenland. Toch valt ook op buitenstations de keuze vaker op duurzame vis. Hierdoor wordt er bijvoorbeeld steeds minder tropische garnalen aan boord gecaterd, omdat er hierbij sprake is van onverantwoorde bijvangsten en beschadiging van het ecosysteem. In maart 2010 won KLM de prestigieuze Seafood Champion Award. Een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten op het gebied van duurzame vis.