Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
Passagiers, zakelijk of privé, verwachten van KLM een uiterste inspanning om vliegen zo duurzaam mogelijk te maken. Die inspanning leveren we graag – in het groot en in het klein. We investeren in milieuvriendelijker vliegtuigen én we schenken Fair Trade koffie. Om maar eens wat te noemen.

Slimme en duurzame verbeteringen

Waar mogelijk voeren we andere slimme vernieuwingen door: innovaties die én het vliegcomfort verder verbeteren, het werk prettiger, veiliger of efficiënter maken en de milieubelasting beperken. Veel van onze initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn ‘onzichtbaar’ voor onze klanten, maar niet allemaal. Aan boord van onze vliegtuigen ziet de passagier bijvoorbeeld dat wij:

 

Gewicht reduceren om brandstof te besparen

Lichtgewicht kannen

De koffie- & theekannen zijn van lichtgewicht materiaal. Dat scheelt bijna 250 gram per pot. Naast gewichtsbesparing zijn de kannen gebruiksvriendelijker en veiliger.

De nieuwe lichtgewicht fleecedekens in de economy class zijn extra comfortabel voor de passagier maar ook 50 gram lichter per deken. Dat lijkt niet veel maar gelet op het aantal vluchten wordt een behoorlijke besparing gemaakt.

De nieuwe trolleylades zijn 200 gram per lade lichter. Ook de trolleys zelf leveren een aanzienlijke gewichtsbesparing op. De give-away headsets helpen mee aan een besparing van ca. 70-100 kg per vlucht doordat er minder trolleys en containers nodig zijn om ze in op te bergen.

 

Afval scheiden en verminderen

Separating waste

De bemanning scheidt zoveel mogelijk het afval aan boord: glas, blik, karton en papier. Deze materialen kunnen worden gerecycled. Glas wordt weer verwerkt tot glas en blik tot blik. Van oud papier wordt o.a. toiletpapier gemaakt. Dat betekent hergebruik van grondstoffen en minder afval.

Door betere systemen achter de schermen, kunnen we van te voren nog beter inschatten wat er verbruikt wordt aan boord. Er wordt dus minder weggegooid. Het milieu wordt niet alleen minder belast, ook worden minder grondstoffen gebruikt.

 

Duurzamer vliegen

Wie uit het raampje kijkt, ziet vaak een opstaande vleugeluiteinde. Deze ‘winglets’ verminderen met ongeveer 3% de CO2-uitstoot. Lees meer over KLM’s initiatieven om CO2-uitstoot te reduceren.

 

Duurzaam eten en drinken

KLM Inflight Services neemt het voortouw in duurzame catering.

 

Milieuvriendelijke verpakkingen gebruiken

Bio cups

We gebruiken steeds vakere milieuvriendelijke verpakkingen zoals de volledig duurzaam geproduceerde koffie- en theebekers.

Deze zijn biologisch afbreekbaar, ook het beschermende laagje aan de binnenzijde.

De gebruikte inkt is op waterbasis en laat geen sporen na in het milieu.