Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
 
KLM doet haar uiterste best al haar klanten een hoogwaardige service te kunnen bieden. Met ons brede aanbod aan gepersonaliseerde oplossingen – van zeer eenvoudige tot zeer exclusieve – krijgen al onze passagiers service op maat, ongeacht hun budget, smaak, cultuur of taal.

Speciale maaltijden

Dankzij hun interculturele training is het personeel beter in staat passagiers met andere culturele achtergronden van dienst te zijn. KLM biedt een service die is specifiek toegespitst op de behoeften van onder meer Amerikaanse, Braziliaanse, Chinese, Indiase en Italiaanse passagiers. Op onze intercontinentale vluchten bieden we diverse speciale maaltijden die op medische, religieuze of andere speciale wensen zijn afgestemd.

 

KLM Cares

Voor passagiers met een beperkte mobiliteit biedt ‘ KLM Cares’ maatoplossingen voor iedere stap van de reis, van speciaal te reserveren faciliteiten tot de mogelijkheid een eigen rolstoel aan boord mee te nemen. Lees meer over KLM Cares.

 

Online inchecken

Passagiers kunnen wachtrijen vermijden door online in te checken bij de selfservice incheckautomaten op de luchthaven of zelfs via hun mobiele telefoon.

 

Mobiel gemak

De website KLM.com voor mobiele apparaten is zeer gebruikersvriendelijk. Zo kan men, waar en wanneer dan ook, inchecken met een mobiele telefoon. Ook een elektronische instapkaart is mobiel te ontvangen en er kunnen vele extra’s voor de reis worden geregeld.

Alles over mobiele diensten

 

Vluchtonderbrekingen

Wij doen er alles aan om een vlucht zo prettig mogelijk te laten verlopen. Helaas gaat echter niet altijd alles volgens plan. Het is dan aan ons om te proberen onze passagiers zo goed mogelijk te informeren.

Op onze website is een speciale pagina met informatie over vertraagde of geannuleerde vluchten. Passagiers kunnen zich ook aanmelden om op belangrijke momenten tijdens de reis gratis sms- of e-mailberichten te ontvangen met daarin relevante vluchtinformatie. Onze passagiers bepalen zelf welke informatie ze willen ontvangen en hoe. Lees verder over gratis actuele vluchtinformatie via SMS of e-mail.