Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
Zowel op het gebied van veiligheid als gezondheid komen de belangen van klanten, medewerkers en bedrijf samen. KLM investeert daarom continu in nog meer veiligheid en een effectief gezondheidsbeleid.

Heilig

Security scan Schiphol

Ongevallen zijn helaas nooit volledig uit te sluiten. Maar wát we kunnen doen om ze te voorkomen, doen we. Veiligheidsprocedures en -processen zijn daarom ‘heilig’ bij KLM. De aandacht voor veiligheid mag geen moment verslappen. Met intensieve communicatie worden medewerkers steeds opnieuw op scherp gezet. Daarnaast investeert KLM veel in nieuwe technieken en hulpmiddelen die het werk van KLM’ers gezonder en veiliger maken.

 

Gezonde stimulansen

En door sportieve initiatieven te ondersteunen, zoals de Dam tot Damloop, waar jaarlijks meer dan 1.000 KLM’ers aan de start staan. KLM’ers kunnen zich ook aansluiten bij een van de tientallen sportverenigingen van KLM of met korting trainen in een sportschool.

 

Bewegingscentrum

Cargo sport

Medewerkers van KLM Cargo kunnen sinds maart 2007 sporten in De Brug, een bewegingscentrum dat op initiatief van KLM is geopend. Dit centrum biedt behalve reguliere sportfaciliteiten ook speciale begeleiding aan medewerkers met klachten. De Brug is uitgegroeid tot een populaire sportplek onder KLM’ers.

 

Verzuimbeleid

Zo min mogelijk verzuimmeldingen en zo kort mogelijke verzuimduur. Dat is de kern van KLM’s verzuimbeleid. Verzuimpreventie en effectieve reïntegratie horen daarbij. Medewerkers kunnen daarvoor terecht bij de interne arbodienst, KLM Employability Services of de afdeling Coördinatie Vervangende Werkzaamheden. Van deze laatste dienst maakt vooral cabinepersoneel veel gebruik, waaronder zwangere vrouwen. Zij komen in aanmerking voor een vervangende functie, hoewel niet vaststaat dat vliegen tijdens de zwangerschap schadelijk voor de gezondheid is.

 

KLM Health Services

Medewerkers met fysieke of psychische problemen kunnen terecht bij KLM Health Services, de arbodienst van KLM. Hier kunnen medewerkers tevens de jaarlijkse griepprik krijgen. KLM Health Services adviseert ook over preventiemaatregelen, om zo de organisatie letterlijk gezond te houden. Ook de Travel Clinic-vestigingen, gespecialiseerd in reisadvies op maat en vaccinaties, maken onderdeel uit van KLM Health Services. Niet alleen passagiers maar ook het vliegend personeel maakt hiervan veelvuldig gebruik.

 

Aids-preventie

HIV workshop

Een bijzonder gezondheidsproject is gericht op onze medewerkers in Afrika, waar Aids een groot probleem vormt. In 2005 zijn we een Aids-preventieproject(PDF, 109KB) begonnen, waarin medewerkers tijdens een workshop worden voorgelicht over Aids. Ze leren wat Aids is en hoe je het kunt voorkomen. In 2007 werd het programma verder uitgebreid naar de communities waarin onze medewerkers leven.