Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
Om de gevolgen van het moeilijke economische klimaat te beperken, passen we voortdurend onze koers aan. Ook als het gaat om het sociale aspect van de crisis. In voortdurend overleg met de ondernemingsraad hebben we dat opgepakt onder het motto ‘Keeping the Family Together’. Dit unieke sociale beleid is gebaseerd op de solidariteit en flexibiliteit van onze medewerkers en bestaat uit een stop op de aanname van personeel, het afbouwen van het aantal uitzendkrachten en jaarcontractanten en een slim beheer van vacatures.

Gedwongen ontslagen voorkomen

Hierdoor slaagden we erin onze doelstelling te bereiken om ons personeelsbestand met 3.500 FTE’s te verlagen en toch gedwongen ontslagen in Nederland te voorkomen. Dit realiseerden we door een deel van de tijdelijke contracten niet te verlengen en door vacatures die ontstonden door werknemers van KLM intern in te vullen.

 

Flexibele inzet en medewerking

Medewerkers van KLM werden bovendien gevraagd om – naast hun eigen werk – te helpen bij de operationele afdelingen om zo de kosten van uitzendkrachten te drukken. Zo’n achthonderd werknemers, waaronder zowel vliegend als grondpersoneel, gaven hieraan gehoor. Zij werden op piekmomenten ingezet, waardoor aanmerkelijk minder uitzendkrachten hoefden te worden ingehuurd. Ook zijn medewerkers binnen de KLM Groep overgeplaatst. In de zomer van 2009 vloog KLM-cabinepersoneel zes maanden bij transavia.com. KLM-piloten vlogen voor zowel Martinair als transavia.com. Ook wordt grondpersoneel gevraagd om één jaar als cabin attendant bij KLM Cityhopper te gaan vliegen. Hun eigen functie wordt gedurende dat jaar niet vervuld.