Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Londen

Taxi

U kunt een van de zwarte Londense taxi's nemen bij een groot station of u kunt er op straat een aanhouden (met een oranje lampje wordt aangegeven of de taxi beschikbaar is). Chauffeurs moeten slagen voor het examen "The Knowledge" en kennen elke straat in Londen. Soms schijnen ze te denken alles weten; u kunt dan ook gerust een praatje aanknopen over elk willekeurig onderwerp.

Metro

De ondergrondse van Londen, meestal 'tube' genoemd, is vaak de snelste manier om van A naar B te komen. Zones 1 en 2 bestrijken het centrum van Londen en de buitenwijken lopen tot zone 6. Buiten het spitsuur reist u voordeliger en ontloopt u drukke menigtes.

Te voet

Lopend overbrugt u vaak het snelst de korte afstanden. Het is ook een fantastische manier om onverwachte bezienswaardigheden te ontdekken. Wandel langs de South Bank voor het bekende uitzicht op de Houses of Parliament, de London Eye en Tate Modern.

Bus

De rode Londense dubbeldekkers zijn goedkoper en vaak minder druk dan de metro. In het spitsuur is dit zeker niet de snelste manier van reizen, maar vanaf een dubbeldekker hebt u wel een mooi uitzicht. Sommige lijnen rijden 24 uur per dag. Er zijn twee Heritage-routes die worden gereden met de iconische Routemaster-bussen uit de jaren 60. Lijn 15 rijdt van Trafalgar Square naar Tower Hill en lijn 9 van de Royal Albert Hall naar Aldwych.

Huur uw auto

U kunt in de buurt van de bezienswaardigheden in het Londense stadscentrum parkeren, maar let wel op de rode C-borden, die de congestion zones aangeven. U dient binnen 24 uur £10 te voldoen. Dit kan online of bij aangewezen winkels (zie www.tfl.gov.uk). Straatborden geven aan of een parkeerplaats voor vergunninghouders of betaald parkeren is en wat de eventuele tijdsbeperkingen zijn.

Een auto huren

Vervoersinformatie

Met een Day Travelcard (dagkaart) kunt u onbeperkt reizen in centraal Londen en bespaart u op enkele reizen. Als u langere tijd in Londen verblijft, kunt u het beste een Oyster Card kopen. Deze zijn verkrijgbaar bij elk metrostation en gelden voor de bus en de metro (vooraf of onderweg betalen). Voor bezoekers kan autorijden in Londen lastig zijn. Parkeermeters zijn moeilijk te vinden en bovendien moet u Congestion Charge betalen als u in het centrum rijdt.

website van Transport for London

website van London Journey Planner

Boek een vlucht naar Londen

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/bq_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Londen

Powered by
 

Huur een auto in Londen

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com