Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Dubai

Metro

De Dubai Metro bestaat uit twee lijnen: de groene lijn rijdt door de stad langs de Creek, terwijl de rode lijn Sheikh Zayeed Road volgt. Er zijn 42 stations en de lijnen beslaan 75 km. De metro rijdt van zaterdag tot donderdag, van 05.50 tot 24.00/01.00 uur en op vrijdag van 13.00-01.00 uur. Op de meeste stations zijn er parkeergarages en fietsenstallingen en uiteindelijk zal elk station ook een busverbinding en taxistandplaats hebben. Kaarten worden op het station verkocht en zijn ook geldig in bussen en waterbussen.

Te voet

Deira en Bur Dubai kunnen makkelijk te voet verkend worden aangezien deze wijken vlak zijn en vele plekjes hebben om even te stoppen voor een verfrissend drankje. Van half mei tot eind september is het echter te heet om te lopen. Er is geen trottoir langs de drukke Sheik Zayed Road. U kunt wel langs de evenwijdige Beach Road in Jumeirah wandelen.

Taxi

U kunt zich het beste verplaatsen in een taxi met airconditioning. Taxi's kunnen op straat aangehouden worden of telefonisch besteld worden. Voor ritten buiten de stad gelden vaste tarieven. Een fooi is niet verplicht.

Bus

Weinig toeristen maken gebruik van de bus, hoewel dienstregelingen en busroutes beschikbaar zijn op de bustations in Deira en Bur Dubai, en de routes en busnummers meestal in het Arabisch en Engels worden aangegeven.

Huur uw auto

Met brede wegen, goedkope brandstof en volop parkeerruimte lijkt Dubai een paradijs voor auto’s. Helaas zijn er tijdens de spits veel opstoppingen. Parkeren kan op straat bij parkeermeters en in grote parkeergelegenheden in winkelcentra, maar zorg altijd voor een geldig parkeerkaartje om hoge boetes te voorkomen.

Vervoersinformatie

Er zijn twee metrolijnen in het centrum van Dubai. Het huren van een auto kan een goede keuze zijn om de omgeving buiten de stad te verkennen, aangezien het openbaar vervoer niet zo toeristvriendelijk is en taxigebruik duur is. Huur een auto op de luchthaven, in Deira of in een van de hotels.

Boek een vlucht naar Dubai

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/cw_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Dubai

Powered by
 

Huur een auto in Dubai

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com