Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Mexico-Stad

Taxi

Er zijn een kwart miljoen taxi's in deze unieke stad en buiten de spits is het ideaal om u per taxi te verplaatsen. In tegenstelling tot de metro zijn ze namelijk gebruiksvriendelijk en ze geven u de kans iets van stad te zien. Er zijn drie soorten taxi's: vrije taxi's (de goedkoopste en meest avontuurlijke), standplaatstaxi's (duurder en veiliger) en radiotaxi's (het duurst maar ook het meest betrouwbaar).

Metro

Het metrosysteem van Mexico-Stad is wonderbaarlijk, maar niet helemaal perfect. Het is ongetwijfeld de snelste manier om u door de stad te verplaatsen, zeker overdag wanneer u liever niet in een verkeersopstopping vast wilt zitten. Wat efficiëntie betreft is de metro top. Het massale aantal passagiers laat echter zichtbaar zijn sporen na.

Bus

Mexico-Stad heeft een aantal grote boulevards en de busroutes volgen deze meestal. Sommige mensen vinden de bus het ideale vervoersmiddel. Er zijn twee soorten bussen: normale bussen en peseros of minibusjes, die goedkoper en kleiner zijn. Enkele van de normale buslijnen zijn trolleybussen, maar ze gebruiken hetzelfde kaartsysteem.

Huur uw auto

Autorijden in Mexico-stad met constante verkeersopstoppingen en een wirwar van straten vereist veel geduld. Mocht u op straat parkeren, houd dan wat kleingeld bij de hand voor degene die de straat "beheert”. Een aantal autoverhuurbedrijven bieden een auto met chauffeur.

Vervoersinformatie

Taxiritten van de luchthaven naar de stad hebben een vaste prijs. Tussen 23.00 en 6.00 uur wordt er een toeslag van 20% geheven. Het is niet aanbevolen om de vrije taxi's op straat aan te houden; controleer altijd de identiteitskaart van de bestuurder, die zichtbaar in de taxi aangebracht dient te zijn. Met een metrokaartje kunt u net zo lang met de metro rijden en zo vaak overstappen als u wilt totdat u het station verlaat. In de spits zijn de treinen en perrons erg warm en vol; soms gaan er twee of drie treinen voorbij voordat u eindelijk in kunt stappen. Let goed op uw bezittingen want zakkenrollers zijn actief. Tijdens de spits zijn de eerste wagons gereserveerd voor vrouwen en kinderen; deze zijn niet zo vol. Richtingsborden zijn vaak lastig te vinden, dus controleer voor de rit waar u uit moet stappen indien u geen Spaans spreekt.

website van Mexico City Transport System

Boek een vlucht naar Mexico-Stad

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/cw_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Mexico-Stad

Powered by
 

Huur een auto in Mexico-Stad

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com