Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Rome

Bus

De bussen in Rome bieden de betrouwbaarste vorm van transport, maar ze kunnen erg benauwd en overvol zijn. Sommige lijnen, met name nummer 64 van het Termini-station naar het Vaticaan, zijn berucht om de meereizende zakkenrollers. Houd uw spullen dus goed in de gaten!

Taxi

Verspreid over de stad treft u talloze taxistandplaatsen voor de geel (of wit) gekleurde legale taxi’s. Het is dan ook verstandiger daarheen te lopen en op een taxi te wachten, dan te proberen een taxi op straat aan te houden. Vermijd de sjacheraars die rond station Termini zwerven en absurd hoge tarieven rekenen. Als uw Italiaans goed genoeg is, kunt u ook telefonisch een taxi bestellen op nummer 06 3570.

Metro

Het metronetwerk van Rome is enigszins beperkt, omdat men tijdens de ondergrondse werkzaamheden telkens op archeologische overblijfselen stuit. Tenzij u van plan bent meer dan drie haltes te reizen, kunt u over het algemeen beter gaan lopen.

Te voet

Over het algemeen, en zeker in het Centro Storico, is de benenwagen de snelste manier om u door de stad te verplaatsen. De straten zijn grotendeels bekleed met kinderkopjes; trek daarom makkelijke wandelschoenen aan.

Huur uw auto

Automobilisten in Rome moeten rekening houden met andere auto’s uit alle richtingen, zelfs als ze voorrang hebben. Overdag zijn dimlichten verplicht. Alleen vergunningshouders mogen voor 18.00 uur in het historisch centrum rijden.

Vervoersinformatie

Voor alle stadsbussen, trams en metro’s kunt u hetzelfde kaartje gebruiken. Vóór u instapt moet u eerst een kaartje kopen bij een station, tabakwinkel of krantenkiosk. Een enkeltje is 75 minuten geldig; tijdens deze 75 minuten mag u met een onbeperkt aantal bussen en trams en één metrorit meerijden. Bij het instappen moet u het kaartje afstempelen in de gele stempelautomaat. Bovendien zijn er speciale toeristenpassen verkrijgbaar die één dag, drie dagen of zeven dagen geldig zijn. Met deze pas kunt ook per trein naar het strand van Ostia.

Boek een vlucht naar Rome

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/cw_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Rome

Powered by
 

Huur een auto in Rome

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com