Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Caïro

Taxi

In de stad ziet u overal taxi’s, het favoriete vervoersmiddel, maar er zijn er niet genoeg voor het enorme aantal mensen. De nieuwere Cairo Cabs en de City Cabs die sinds 2006 rondrijden zijn gele taxi’s voorzien van airconditioning en een taximeter. U kunt ook gebruikmaken van de oude zwart-witte taxi’s; die zijn goedkoper maar hebben geen taximeter. Probeer niet te pingelen: vraag aan de plaatselijke inwoners wat het juiste bedrag is voor uw rit en betaal de chauffeur aan het einde van de rit met gepast geld.

Bus

De grote bussen in Caïro zijn chaotisch en overvol. De privémicrobussen daarentegen zijn sneller en vaak minder druk zodat u kunt zitten. De busroutes staan niet duidelijk aangegeven. Rijd daarom in de richting van uw bestemming en roep naar de chauffeur als u eruit wilt.

Metro

De metro van Caïro is het eerste metrosysteem in Afrika. De twee metrolijnen, waar nog constant aan gewerkt wordt, strekken zich uit van noord naar zuid en van het noordoosten naar het zuidwesten. De metro is goedkoop en efficiënt. Belangrijke haltes (op straat te herkennen aan de grote rode 'M') zijn onder andere Attaba (Khan el-Khalili), Sadat (kruispunt en Midan Tahrir) en Opera (Zamalek). De eerste twee wagons zijn alleen voor vrouwen.

Te voet

U kunt de stad het beste te voet ontdekken. Dit geldt met name voor de middeleeuwse straten in de islamitische wijk. Het verkeer is chaotisch en de straten zijn afgeladen, dus de straat oversteken is een hele toer. Ga in de buurt van een lokale inwoner staan, stap zelfverzekerd de straat op en ga als u halverwege bent niet teruglopen of staan twijfelen.

Huur uw auto

Het drukke verkeer in Caïro met een wirwar aan straten is een ware uitdaging. Met krappe parkeerplaatsen en dubbel, of zelfs driedubbel geparkeerde rijen ontkomt bijna geen enkele auto aan blikschade. De wegen worden inmiddels verbeterd. Onlangs zijn een nieuwe ringweg, viaducten en bruggen in gebruik genomen.

Vervoersinformatie

In de metro is het tijdens de spits (7.00-9.00 en 14.00-17.00) vreselijk druk en ook het verkeer in de straten loopt dan vast. Vrouwen voelen zich wellicht prettiger in de wagons voor vrouwen, maar ook hier is het dan druk. Let goed op uw bezittingen als u gebruikmaakt van het openbaar vervoer. Zorg dat u voldoende kleingeld heeft om de taxichauffeurs aan het einde van de rit gepast te kunnen betalen.

Boek een vlucht naar Caïro

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Caïro

Powered by
 

Huur een auto in Caïro

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com