Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Johannesburg

Taxi

Taxi´s met een meter kunnen niet op straat aangehouden worden, maar elk hotel of restaurant kan er een bestellen; binnen enkele minuten rijdt de taxi voor. Indien u naar een minder bekende bestemming reist, kan het zijn dat de bestuurder de weg niet kent, waardoor u aanwijzingen moet geven.

Bus

De bus wordt meestal alleen gebruikt door forensen. De handigste buslijnen rijden tussen het busstation op het Gandhi Square (voorheen Vanderbiji) in het CBD naar de noordelijke buitenwijken via Jan Smuts Avenue, Oxford, Louis Botha en Barry Hertzog roads. Er is ook de Rea Vaya, een groeiend busnetwerk met al enkele routes, waaronder de T1 die de binnenstad via het Orlando Stadium met Soweto verbindt.

Te voet

Gezien de lange afstanden tussen de bezienswaardigheden en veiligheidskwesties is het niet aan te raden om te wandelen in het CBD. Spaar uw benen liever voor de enorme winkelcentra of voor een wandeling in het park.

Auto

Johannesburg is ontworpen voor automobilisten. Het verkeer rijdt links en geeft meestal geen problemen, behalve tussen 16.00 en 18.00 uur, wanneer het verkeer op snelweg N1 vrijwel tot stilstand komt. Benzine en autohuur zijn relatief goedkoop. Vrijwel elk hotel kan binnen een uur een huurauto regelen.

Huur uw auto

Het verkeer in Johannesburg rijdt links en de maximumsnelheid in de bebouwde kom is 60 km per uur. Schaf bij aankomst een recente kaart aan, want het wegennet verandert snel. In de avondspits staan er vaak files op de N1-snelweg.

Vervoersinformatie

Indien u niet zelf wilt rijden, zijn er allerlei rondleidingen of City Tours naar alle belangrijke bezienswaardigheden. Tochtjes van een halve dag of een volledige dag doen de belangrijkste attracties aan, waaronder Soweto, Gold Reef City, het Lion Park, Lesedi Cultural Village en het CBD. Lokale gidsen geven een fascinerend overzicht van de geschiedenis, cultuur en de sociale achtergrond van de stad. Het openbaar vervoer, zoals de minibustaxi’s, bussen en de metrotrein worden niet aanbevolen voor bezoekers vanwege diefstal en uit veiligheidsoverwegingen.

website van City of Johannesburg Transportation 

Boek een vlucht naar Johannesburg

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Johannesburg

Powered by
 

Huur een auto in Johannesburg

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com