Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Shanghai

Te voet

Ondanks het feit dat Shanghai zo groot is, zijn de centrale wijken gemakkelijk te voet te verkennen. Lopend vindt u niet alleen de meeste bezienswaardigheden, maar het is ook de beste manier om kennis te maken met het dagelijks leven in Shanghai.

Auto

Autorijden in Shanghai is onvergetelijk, maar het is waarschijnlijk niet de beste manier om te reizen. Het is toeristen niet meer verboden om een auto te huren, maar slechts een heel klein aantal doet dit. Als u geluk hebt, kunt u een chauffeur krijgen. Ook buiten het spitsuur is het uiterst druk en hoewel de verkeersborden in het Engels zijn, vormen ze zelfs voor buitenlanders die al lang in Shanghai verblijven een mysterie.

Taxi

De vele taxi's van Shanghai zijn goedkoop en in overvloed beschikbaar. Zorg ervoor dat u uw bestemming in het Mandarijn uitgeschreven bij de hand hebt. Het is niet duidelijk waarvoor het enorme plastic scherm tussen de chauffeur en de passagiers is bedoeld, aangezien het er altijd hoffelijk aan toegaat. Vergeet niet een bonnetje te vragen. Hierop staan alle reisgegevens. Ook krijgt u alleen met een bon uw portemonnee terug, als u deze onverhoopt in de taxi mocht verliezen.

Metro

Avontuurlijke reizigers zullen het metrosysteem van Shanghai verrassend eenvoudig vinden. De borden zijn in het Engels, de kaartautomaten zijn eenvoudig te gebruiken en de meeste bezienswaardigheden kunnen worden bereikt met de lijnen 1 en 2. In Shanghai leven 17 miljoen mensen. Dat alleen al is een goede reden om reizen in het spitsuur te vermijden.

Huur uw auto

Autorijden in Shanghai vergt erg veel geduld, vooral tijdens de verkeersopstoppingen in de ochtend- en avondspits. Auto's rijden niet zo hard, maar wisselen vaak van rijstrook. Het is dus even wennen aan de lokale rijstijl en de wegen. Winkelcentra hebben vaak gratis parkeergelegenheden.

Vervoersinformatie

Vervoerskaarten worden verkocht op metrostations en zijn geldig in de metro, bus en taxi. Het is een goede investering als u langer dan een paar dagen in Shanghai blijft. Vraag de hotelbeheerder of een tweetalige vriend of vriendin u kan helpen. Houd er rekening mee dat de prijs een borg bevat, die u terugkrijgt als u de kaart weer inlevert. Taxi's kunnen doorgaans gemakkelijk worden aangehouden. Als het laat is, tijdens het spitsuur of als het regent, kunt u het beste naar het dichtstbijzijnde chique hotel gaan, waar de medewerkers een taxi voor u zullen aanhouden.

website van Shanghai Shentong Metro

Boek een vlucht naar Shanghai

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Shanghai

Powered by
 

Huur een auto in Shanghai

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com