Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Hongkong

Metro

De hogesnelheidsmetro Mass Transit Railway (MTR) is een efficiënt, voordelig, veilig en gemakkelijk vervoersmiddel, vooral tussen Kowloon en Hong Kong Island. De teksten op borden en aankondigingen staan in het Engels, Mandarijn en Kantonees vermeld. De treinen rijden tot 1.00 uur, maar probeer de drukke spits te vermijden. In 2007 werd de MTR samengevoegd met de Kowloon-Canton Railway (KCR) en sindsdien is het gehele metrosysteem verbonden met het bovengrondse treinnetwerk naar de New Territories en de grens met China.

Bus

Alle bussen zijn snel, goedkoop en voorzien van airconditioning. De gele dubbeldekkerbussen hebben een vaste ritprijs voor alle routes, die contant bij het instappen betaald moet worden. De minibussen met plaats voor 16 personen zijn er in twee varianten: minibussen met een groene streep die als normale bussen rijden en minibussen met een rode streep die als overmaatse taxi’s zonder vaste route rijden. Zwaai met uw arm om een minibus aan te houden en betaal de ritprijs bij het uitstappen aan de chauffeur.

Taxi

Een verlicht taxibord geeft aan dat de taxi vrij is om op straat te worden aangehouden. De kleuren verschillen per stadsdeel: rood in het centrum, blauw op Lantau Island en groen in de New Territories. De tarieven zijn bescheiden en de meter is altijd ingeschakeld. De meeste chauffeurs spreken geen Engels; het is dus verstandig het adres in het Kantonees te laten opschrijven en uw hotelkaart mee te nemen. Soms nemen chauffeurs een langere route naar uw bestemming om de verkeersdrukte tijdens de spits te vermijden.

Te voet

De straten van Hongkong geven een karakteristiek beeld van de stad, hoewel deze straten last hebben van chronische verstopping en verkeersstremmingen. Lopen is een ideale manier om ontspannen rond te struinen op een markt en het straatleven in u op te nemen. Tijdens de hete zomer kunt u het beste ‘s avonds een wandeling maken. Bespaar uzelf een steile klim door de Mid-levels Escalator te nemen – de langste overdekte roltrap ter wereld – die van Central naar Hollywood Road loopt (‘s morgen beweegt hij bergafwaarts, de rest van de dag bergopwaarts). In Central liggen meerdere verhoogde looppaden, waar u de chaos van de straat kunt vermijden en waar het uitzicht bovendien mooier is.

Huur uw auto

Het verkeer in Hong Kong rijdt links, maar het merendeel van China rijdt rechts. Brits ogende snelwegen omringen Hong Kong Island. Tunnels doorkruisen het bergachtige landschap en bruggen verbinden het eiland met Kowloon. De meeste bedrijfsgebouwen hebben parkeergarages, maar er zijn ook parkeerplaatsen op straat.

Vervoersinformatie

De Octopus Card, de Hongkongse variant van de OV-chipkaart, is de makkelijkste manier om in het openbaar vervoer te betalen. Laad de kaart op en haal hem bij het instappen door de automaat. De kaart is geldig in MTR, bus, tram en veerboot en kan worden gekocht en opgeladen op alle MTR-stations en Seven Eleven-winkels. Als u geen Octopus Card wilt gebruiken, neem dan veel kleingeld mee, want er wordt niet gewisseld. Probeer zoveel mogelijk de spits te vermijden, want een zitplaats bemachtigen is dan een onmogelijk.

website van Hong Kong Government Transport Department 

Boek een vlucht naar Hongkong

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Hongkong

Powered by
 

Huur een auto in Hongkong

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com