Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Boedapest

Metro

De ondergrondse metro van Boedapest is een snelle en betrouwbare manier om u te verplaatsen. Er zijn drie lijnen: de M1 is de oudste metrolijn op het Europese continent; hij rijdt pal onder het straatoppervlakte. De nieuwere M2 en M3 lijnen lopen dieper ondergronds. De langverwachte en veelbesproken vierde lijn is vooralsnog een hersenspinsel van een aantal politici en bevindt zich in de bouwfase. Wanneer de lijn klaar zal zijn is bij niemand officieel bekend.

Taxi

Betrouwbare taxibedrijven zoals City Taxi, Fő Taxi, Tele 5, Taxi 2000 en Buda Taxi bieden redelijk geprijsde service. De taxi's kunnen op straat worden aangehouden of via de telefoon worden besteld, wat iets goedkoper is. Probeer deze taxi’s te gebruiken aangezien andere bedrijven soms te veel in rekening brengen.

Te voet

We raden u aan om de stad te voet te verkennen. Het is de beste manier om meer van Boedapest te ontdekken en om de calorieën van de machtige Hongaarse maaltijden te verbruiken.

Bus

Een uitgebreid busnetwerk vult het metro- en tramsysteem aan, maar is zeker tijdens de spits een stuk langzamer. Overige routes worden uitgevoerd door elektrische trolleybussen. Nachtbussen rijden regelmatig langs de belangrijkste dagroutes.

Huur uw auto

De Donau splitst Boedapest in Boeda aan de westelijke oever en Pest aan de oostelijke oever. Op de bruggen tussen deze twee stadsdelen staat het verkeer vaak vast. Alleen in de zomer, wanneer veel inwoners de stad verlaten, verbetert het verkeer aanzienlijk. Doordeweeks variëren de parkeertarieven per zone. De duurste zone is het stadscentrum (€1,50/uur).

Een auto huren

Vervoersinformatie

Indien u losse kaartjes koopt dient u deze te stempelen voor de tram gaat rijden, of in de metro boven aan de roltrap; anders haalt u zich de woede van de controleurs op de hals. Veel bewoners nemen echter het risico en rijden zwart. Afhankelijk van de lengte van uw verblijf kan het voordelig zijn om een kaart voor één, drie of zeven dagen te kopen. Deze is geldig in alle openbaar vervoer. De Budapest Card combineert gratis openbaar vervoer met gratis entree of korting bij vele attracties en musea en biedt dus nog meer voordeel. De kaart is geldig voor 24, 48 of 72 uur en geeft ook korting in enkele winkels, restaurants, huurauto's, etc.

website van Budapest City Transport

Boek een vlucht naar Boedapest

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Boedapest

Powered by
 

Huur een auto in Boedapest

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com