Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Prague Ruzyne International Airport

Prague-Ruzyne in de hoofdstad van de Tsjechische Republiek, is in hoog tempo bezig een van de drukste luchthavens van Europa te worden. De luchthaven verwerkt jaarlijks bijna 13 miljoen passagiers. Per taxi duurt de 16 km lange rit zuidwaarts naar Praag ongeveer 25 minuten.

Fly to this airport with KLM

Bus

CEDAZ verzorgt ritten met privéminibussen tussen de luchthaven en bestemmingen in Praag. Kaartjes kunnen worden gekocht bij de betreffende balie in de aankomsthal van elke terminal en de bussen vertrekken er vlak voor. De bussen rijden 24 uur per dag en de prijs van een kaartje ligt rond CZK 480-960 (hangt af van hoeveel personen er meerijden).

Openbaar busvervoer

Buslijn 119 rijdt elk halfuur vanaf beide terminals naar Dejvická Metro Station, waar overgestapt kan worden op de metrolijn A (groen) naar het centrum van Praag. Buslijn 100 rijdt vanaf de luchthaven naar Zličín Metro Station, waar u kunt overstappen op metrolijn B (geel) naar het centrum. Kaartjes kosten CZK 32 of CZK 40. De Public Transport-balies in de aankomsthal van beide terminals verkopen kaartjes en geven informatie.

Shuttlebus

Met de snelle busverbinding van de Airport Express bent u in 30 minuten op station Holešovice waar u kunt overstappen op metrolijn C (rood) naar Praag en overige treinen naar bestemmingen in het hele land. De bussen vertrekken elk halfuur en u kunt een kaartje kopen bij de bestuurder voor CZK 45. De voordelige pendelbussen van CEDAZ rijden tussen 5.30 en 21.30 uur elk halfuur naar Praag. Passagiers worden afgezet bij V Celnici-straat, vlak bij het historische centrum. De bussen vertrekken van een halte voor de aankomsthal bij beide terminals. Kaartjes worden in de bus verkocht en kosten CZK 120.

Taxi

Taxi

Buiten voor de aankomsthallen staan 24 uur per dag rijen gele taxi’s te wachten. De rit naar Praag duurt 25 tot 45 minuten, afhankelijk van de drukte op de weg. Tarieven vanaf de luchthaven worden streng gereguleerd en mogen niet meer kosten dan CZK 700.

Particuliere taxi

De handigste manier om het centrum te bereiken is met een vooraf gereserveerde particuliere taxi, tegen een vast tarief. Deze taxi's zijn vaak goedkoper dan de luchthaventaxi's. De ritten kunnen betaald worden in Tsjechische kronen, euro, Engelse ponden of Amerikaanse dollars. Airport Cars heeft balies in de aankomsthal van beide terminals. U kunt ook vooraf reserveren bij Prague Airport Transfers; de chauffeur zal u dan opwachten in de aankomsthal.

Auto

Alle grote autoverhuurbedrijven hebben een balie in Parking C, direct tegenover Terminal 1. Autorijden in Praag is niet praktisch. Een groot deel van het historische centrum is autovrij en parkeren is duur. Neem vanaf de luchthaven meteen de autoweg en volg de borden naar het centrum van de stad.

Boek een vlucht naar Praag

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Praag

Powered by
 

Huur een auto in Praag

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su

Ontdek meer…

Top 5 destinations
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com