Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Praag

Taxi

Er is in Praag geen tekort aan taxi's, maar als u er gebruik van wilt maken, kunt u het beste telefonisch een taxi bestellen bij een bonafide, officieel bedrijf. U betaalt waarschijnlijk te veel wanneer u een taxi neemt bij een van de standplaatsen in de toeristische gebieden. Houd geen taxi aan op straat; het is voor de chauffeurs illegaal om klanten op te pikken buiten de officiële taxistandplaatsen.

Bus

De bussen zitten gewoonlijk minder vol dan de trams, maar de meeste rijden buiten het stadscentrum.

Metro

Het uitgebreide ondergrondse metronetwerk van Praag maakt snelle verplaatsingen mogelijk. De drie lijnen A (groen), B (geel) en C (rood) doorkruisen het centrum en eindigen in de buitenwijken.

Te voet

Het grootste deel van het centrum van Praag, inclusief het oude stadsplein, de omliggende straten en de geplaveide lanen van Malá Strana, zijn voetgangersvriendelijk. Onderweg zult u de mooiste bezienswaardigheden tegenkomen. Neem uw wandelschoenen dus mee.

Huur uw auto

Gezien Praags nauwe middeleeuwse straatjes (vaak eenrichtingsverkeer) en een gebrek aan parkeerplaatsen kunt u de auto het beste bij een van de Park +Ride-gelegenheden bij de metrostations aan de rand van de stad parkeren. Deze zijn bewaakt en kosten slechts €0,30 per dag, vergeleken met €0,70-€1,30 per uur in het stadscentrum.

Vervoersinformatie

U kunt vervoerspassen voor een, drie of vijf dagen aanschaffen. Hiermee kunt u in Praag onbeperkt reizen met trams, bussen en de metro. U kunt deze kopen bij elk metrostation en u kunt uw kaart laten ingaan (eens per kaartje en/of reis) bij de kleine apparaten die u bij de ingang van bussen, trams en metrostations vindt.

website van Prague Transport Department 

Boek een vlucht naar Praag

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Praag

Powered by
 

Huur een auto in Praag

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su

Ontdek meer…

Top 5 destinations
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com