Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Warschau

Metro

Het metrosysteem van Warschau bestaat uit slechts één lijn die van noord naar zuid loopt. Vervoer per metro is daarom wellicht meer geschikt voor pendelaars dan voor toeristen. Er zijn plannen om de metro uit te breiden met een oost-west lijn, maar deze zal naar verwachting pas in 2014 operationeel zijn. De metro maakt deel uit van het geïntegreerde vervoerssysteem van Warschau en rijdt tussen 05.00 en 01.00 uur. Metrokaartjes zijn ook geldig in de tram en de bus.

Bus

De bussen van Warschau zitten vaak minder vol dan de trams, en ze bestrijken een groter gebied. Het nadeel is dat ze vaak vast komen te staan in de verkeersdrukte. Net als de trams rijden ze tussen 04.00 en 24.00 uur, en met een minder frequente dienstregeling tussen 23.00 en 05.30 uur ‘s nachts. Buskaartjes zijn ook geldig in de tram en de metro.

Taxi

Naar westerse maatstaven is vervoer per taxi in Warschau relatief goedkoop. U kunt een taxi op straat aanhouden, hoewel het vaak voordeliger uitpakt wanneer u er telefonisch een bestelt. Maak altijd gebruik van een officiële taxi; deze zijn te herkennen aan een bord met de bedrijfsnaam en het telefoonnummer op het dak. Zorg er bovendien voor dat de meter wordt aangezet nadat u bent ingestapt.

Huur uw auto

Er zijn meerdere autoverhuurbedrijven in Warschau. Laat bij het parkeren de meter niet verlopen want er wordt streng gecontroleerd in het centrum. In de stad zijn koplampen verplicht. Let goed op bij kruispunten en de maximumsnelheid overdag is 50 km/uur.

Vervoersinformatie

Om onbeperkt gebruik te kunnen maken van de bus, tram en metro van Warschau, kunt u een vervoerspas kopen die één, drie of zeven dagen geldig blijft. Bij het instappen moet u het kaartje in een van de kleine machines knippen. Vergeet dit niet, want u kunt een boete krijgen als u met een ongeldig vervoersbewijs reist. De beste bus voor toeristen is bus 180, die langs een groot aantal belangrijke bezienswaardigheden rijdt. Zelf autorijden door Warschau kan een nachtmerrie zijn vanwege de slechte wegen, de files, het gebrek aan parkeerplaatsen in het stadscentrum, agressieve chauffeurs en het stijgende aantal autodiefstallen.

website van Warsaw Transport Authority

Boek een vlucht naar Warschau

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Warschau

Powered by
 

Huur een auto in Warschau

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com