Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Brussel

Te voet

Lopen is vaak de snelste en meest aangename manier om Brussel te verkennen. Draag platte hakken rond de geplaveide Grand'Place.

Auto

Het is niet altijd makkelijk om te parkeren en de straten van Brussel zijn een doolhof. Het is wel handig om te weten dat Cambio (28 Rue Fossé aux Loups) een deelautodienst biedt voor veelvuldige reizigers.

Taxi

Neem een taxi bij de grote standplaatsen (rond de Bourse en De Broukère). Aangezien de benaming van Brusselse kleine straten soms wat onlogisch lijkt (de ene kant van de wijde ruimte bij de Avenue Louise heet Boulevard de Waterloo, en de andere kant Toison d'Or – Gulden Vlies), kan het voorkomen dat u uw bestuurder moet helpen met het vinden van uw bestemming. Taxibestuurders verwachten geen fooi, maar stellen dit wel op prijs.

Metro

Brussel is te klein voor een uitgebreid metrosysteem, maar er zijn drie lijnen die handig zijn voor haltes zoals Bourse (voor de Grand'Place) en Midi (voor het station Gare du Midi). Metrostations worden aangegeven met een witte 'M' op een blauwe achtergrond.

Bus

Busroutebeschrijvingen zijn verkrijgbaar op de stations en passagiers op de halte zijn vaak ook bereid te helpen. Indien u geen reiskaart hebt, kunt u contant betalen bij het instappen. De bus naar de luchthaven verbindt Brussels Airport met het centrum van de stad in 30 minuten. Nachtbus N71 rijdt tot 3.00 uur op vrijdagnacht.

Huur uw auto

Vanaf Brussels R0 ringsnelweg sluiten verschillende wegen aan op de petite ceinture ringweg rondom het stadscentrum, waar u de meeste bezienswaardigheden treft. Om files te voorkomen is de maximumsnelheid rondom de Grand Place beperkt tot 30 km/uur. Parkeergarages in het centrum zijn vaak vol en parkeren op straat is meestal aan een tijdslimiet gebonden.

Vervoersinformatie

Een kaartje is gedurende een uur geldig voor meerdere ritten met het openbaar vervoer (metro, pré-métro en bus). Koop een reiskaart voor vijf of tien ritten of investeer in een dagkaart. Stempel uw kaartje af in de kleine oranje automaten, met de pijl omlaag en naar u toe, en zorg ervoor dat u de naam van uw station in zowel het Frans als het Vlaams kent zodat u niet uw halte mist – Gare du Midi (Frans) is Zuidstation in het Vlaams.

Boek een vlucht naar Brussel

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Brussel

Powered by
 

Huur een auto in Brussel

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com