Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol, dat diverse malen tot beste luchthaven van Europa werd benoemd, stelt zijn bezoekers niet teleur met zijn strakke design en vriendelijke, efficiënte service. De luchthaven verwerkt jaarlijks bijna 50 miljoen passagiers en is een belangrijke hub met een enorm aanbod aan winkels, diensten en entertainment. Het centrum van Amsterdam ligt 15 km naar het noordoosten, en is per trein in minder dan 20 minuten bereikbaar.

Fly to this airport with KLM

Trein

Het treinstation van Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich onder het Schiphol Plaza Shopping Centre. Het Centraal Station in het centrum van Amsterdam is per trein is binnen 15 tot 25 minuten te bereiken. De treinen rijden 24 uur per dag, om de 10 minuten tussen 7.00 en 23.00 uur, en ‘s nachts om het uur. De hogesnelheidstrein van de luchthaven naar het centrum van de stad is de Fyra. Deze trein vertrekt ieder half uur en doet 15 minuten over de rit. Treinkaartjes zijn te koop bij de balie van de NS en de kaartautomaten naast het Meeting Point op Schiphol Plaza Shopping Centre en in de bagagehallen. Een enkeltje tweedeklas naar Amsterdam Centraal kost €3,80 (met Fyra €4,50), en een retourtje €7,60 (met Fyra €9). In de eerste klas kost een enkeltje €6,50 (met Fyra €7,50), en een retourtje €13 (met Fyra €19).

Er zijn vanuit Amsterdam Airport Schiphol uitstekende treinverbindingen van en naar de rest van Nederland en andere Europese landen. De hogesnelheidstrein (Thalys) stopt ook op de luchthaven, waardoor Antwerpen, Brussel en Parijs snel te bereiken zijn.

Bus

Regionale en lokale bussen rijden van vroeg in de ochtend tot ’s avond laat van en naar Amsterdam Airport Schiphol, en op enkele routes rijden nachtbussen. De bussen stoppen vlak voor Schiphol Plaza. De regionale expresshuttlebus, Zuidtangent, is een snelle en comfortabele manier van reizen tussen de luchthaven en de omliggende gebieden. De bussen rijden in ongeveer 30 minuten naar het centrum van Amsterdam en een enkele rit kost ongeveer €5. Bel voor meer informatie over het openbaar vervoer van en naar Amsterdam Airport Schiphol: +31 (0) 900 9292 (€0,70 per minuut).

Shuttlebus

De Connexxion Schiphol hotelshuttlebus rijdt tussen 06.00 en 21.00 vanaf de luchthaven naar meer dan 100 hotels in Amsterdam, waardoor de shuttle een handige optie is als u in een van deze hotels verblijft. Een enkeltje kost €16 en een retourtje €26. De rit duurt ongeveer 30 minuten.

Taxi

Taxistandplaatsen bevinden zich vlak voor het Schiphol Plaza Shopping Centre.Taxi’s met het bord 'Schiphol Taxi' rekenen vanaf ongeveer €40 voor de rit naar het centrum van Amsterdam en accepteren creditcards. De taxi’s kunnen vooraf gereserveerd worden (+31 (0) 20 653 1000) en u kunt vooraf betalen bij de Schiphol Taxi-balie in het Schiphol Plaza Shopping Centre. De rit van de luchthaven naar het centrum van Amsterdam duurt ongeveer 30 minuten.

Een goedkopere optie is de Schiphol Travel Taxi (+31 (0) 38 339 4768), die alleen vooraf gereserveerd kan worden voor ritten van de luchthaven naar bestemmingen in Nederland, en vice versa.

Auto

Amsterdam Airport Schiphol ligt gunstig ten opzichte van de Randstad en Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam zijn snel bereikbaar. De autorit van en naar het centrum van Amsterdam duurt ongeveer 30 minuten via de snelweg A4. De rest van Nederland is vanaf de luchthaven makkelijk te bereiken via de snelwegen A1, A2, A4 en A9, die goede aansluitingen hebben met België, Frankrijk en Duitsland. Bekende autoverhuurbedrijven hebben balies in Schiphol Plaza.

Boek een vlucht naar Amsterdam

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Amsterdam

Powered by
 

Huur een auto in Amsterdam

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com