Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Edinburgh Airport

Edinburgh Airport ligt 12 km ten westen van de hoofdstad en verwerkt jaarlijks 9 miljoen passagiers via een enkele terminal; dit is de drukste luchthaven van Schotland. In 2009 is £ 40 miljoen geïnvesteerd in de uitbreiding van de terminal die over enkele jaren gereed zal zijn. 

Fly to this airport with KLM

Trein

Er is momenteel geen spoorwegstation bij de luchthaven, maar zowel station Waverley als station Haymarket, van First ScotRail, zijn vanaf de luchthaven via busdiensten en taxi’s te bereiken. Op deze stations kunt u overstappen op treinen naar bestemmingen in heel het land. 

Bus

De bus is een verstandige keuze voor bezoekers. Koop kaartjes voor de Airlink 100 express-busdienst naar het centrum van Edinburgh bij de informatiebalie in de internationale aankomsthal, van tevoren op internet, of in de bus zelf. Een enkeltje kost £3,50 en een retourtje £6. De bussen rijden tussen 06.00 en 00.30 uur elke tien minuten en de rit naar Waverley Bridge duurt ongeveer 25 minuten. De N22-nachtbus neemt de dienst over om 00.30 uur en rijdt elk halfuur (enkeltje kost £3). Deze bussen hebben als eindbestemming Waverley Station in het hart van de stad.

Buslijn 35 van Lothian Buses is handig voor zakenreizigers. De bus stopt bij het Schotse Parliament en de Scottish Executive in Leith. Een kaartje kost slechts £1,30.

Alle bussen vertrekken van een halte voor de aankomsthal.

Taxi

Reserveer een taxi online of in de aankomsthal op de begane grond van de terminal, of neem een van de black cabs buiten voor de aankomsthal naast het parkeerterrein voor bussen. De rit naar het centrum van de stad duurt ongeveer 25 minuten (50 minuten tijdens de spits). Het tarief ligt rond de £18.

Auto

Autoverhuurbedrijven hebben balies in het nieuwe autoverhuurgebouw buiten de terminal. Neem vanaf de luchthaven de A8 en volg de borden naar het centrum van Edinburgh. De rit duurt 15 tot 20 minuten, maar langer tijdens spitsuren.

Boek een vlucht naar Edinburgh

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Edinburgh

Powered by
 

Huur een auto in Edinburgh

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com