Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Glasgow

Te voet

Met een eenvoudige kaart kunt u gemakkelijk uw weg vinden in het centrum. Belangrijke winkelstraten zoals Buchanan en delen van Argyle en Sauchiehall zijn alleen toegankelijk voor voetgangers. In Merchant City en West End zijn de keienstraten en steegjes het beste te voet te verkennen.

Bus

De bus is handig om de wijken buiten het stadscentrum te bereiken, bijvoorbeeld voor een bezoek aan het Science Centre of de Burrell Collectie aan South Side. Maar de bussen zitten vaak vol, vooral in de spits.

Taxi

De zwarte taxi’s staan bij stations of standplaatsen op u te wachten, maar u kunt ze ook gewoon op straat aanhouden. Er zijn diverse betrouwbare minicab- en particuliere taxibedrijven in de stad.

Metro

De metro van Glasgow - die hier subway of, vanwege de oranje wagons, ook wel "Clockwork Orange" wordt genoemd - is het snelste en makkelijkste vervoersmiddel.

Huur uw auto

Via de M8-snelweg rijdt u dwars door Glasgow, maar in het centrum maakt het eenrichtingsverkeer, met name rond Sauchiehall Street, het autorijden iets lastiger. U kunt op straat parkeren, maar zorg wel voor een geldige parkeerticket om boetes te voorkomen.

Vervoersinformatie

U kunt bij de bestuurder een All-day Ticket (dagkaart) kopen voor de First-buslijnen. Een Roundabout Ticket, te koop op treinstations, geeft onbeperkte toegang tot alle lokale treinen en de metro. Een Discovery Ticket biedt onbeperkt reizen in de metro. Een Daytripper Ticket familiedagpas is geldig op alle treinen, metro’s, bussen en sommige veerboten in Strathclyde. Autorijden in het centrum is lastig vanwege het eenrichtingsverkeer, maar in de buitenwijken is het makkelijk en is ook parkeren geen probleem.

website van Strathclyde Passenger Transport

Boek een vlucht naar Glasgow

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Glasgow

Powered by
 

Huur een auto in Glasgow

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com