Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Themaroutes in Londen

De rechtvaardiging voor het bestaan van de Engelse monarchie komt onvermijdelijk ter sprake bij toeristen, die geen genoeg kunnen krijgen van de rijkdom, de geschiedenis en de roddels waar het bij het 21ste-eeuwe koningshuis om draait. Bij deze rondleiding die een dag duurt, komen de koninklijke bezienswaardigheden aan bod en kunt u als het ware een kijkje nemen in de levens van leden van het koninklijk huis van vroeger en nu.

Start: metro naar Green Park

Lees meer over de thematische wandeling

Themaroutes in Londen
Royal London
 1. Buckingham Palace

  Buckingham Palace, London. Courtesy of visitlondonimages/britainonview

  Dit is koningin Elizabeths officiële residentie, een enorm huis met 755 kamers, dat koningin Victoria - die hoopte er ooit een bewoonbaar paleis van te maken - tot wanhoop dreef. Het is een trekpleister vanwege de exclusiviteit: het is alleen geopend in augustus en september, wanneer de koningin niet thuis is. Het paleis is oorspronkelijk gebouwd voor de hertogen van Buckingham en vervolgens in 1761 verkocht aan koning King George III (die de ruimte nodig had voor zijn toekomstige 15 kinderen). George IV liet het huis rond 1820 aanpassen door de beroemde architect John Nash; de indrukwekkende State Rooms, die u kunt bezichtigen, zijn sinds die tijd praktisch ongewijzigd gebleven. Als bezienswaardigheid heeft het met schatten gevulde paleis zo'n koele grandeur, dat u zich misschien afvraagt of het de kosten en moeite wel waard is. Toch biedt het een heel bijzonder kijkje in de levens van de koninklijke familie.

  Verblijfstijd

  120 min. Boek via internet de vroegst mogelijke rondleiding om de langste wachtrijen te vermijden.

  Waar

  Buckingham Palace Road

  Telefoon

  +44 (0) 20 7766 7300

  Openingstijden

  State Rooms eind jul-eind sep 9.45-18.00 (laatste toegang 15.45)

  Toegangsprijs

  State Rooms volwassenen £16,50, senioren en studenten £15, kinderen onder de 17 jaar £9,50, kinderen onder de 5 jaar gratis, gezin £44; 's zomers kaartjes met tijdstempels

  Metro

  Green Park

 2. Queen's Gallery

  Wat eerder een overvolle chaos van onbetaalbare kunstschatten uit de privécollectie van de koningin was, is nu een overzichtelijke tentoonstelling van schilderwerken, sieraden, meubelen en curiosa van onschatbare waarde, die is ondergebracht in een Georgiaanse omgeving. De tentoonstellingen wisselen (de bezittingen van de koningin omvatten onder meer 8.000 oude meesterwerken en genoeg objets d'art om meerdere paleizen mee te vullen). Hier vindt u ook de beste souvenirwinkel voor geschenken in alle prijsklassen met het koninklijk huis als thema.

  Verblijfstijd

  90 min.

  Waar

  Buckingham Gate

  Telefoon

  +44 (0) 20 7766 7301

  Openingstijden

  dagelijks 10.00-17.30; eind jul-sep dagelijks 9.30-17.30

  Toegangsprijs

  toegang tot State Rooms (inclusief audiorondleiding) volwassenen £15,50; kortingen £14; kinderen onder de 17 jaar £8,75; gezin £39,75

  f

  Green Park

 3. Palace Lounge

  De Palace Lounge is een sfeervolle plek waar u thee kunt drinken of een lichte maaltijd kunt nuttigen. U hebt er uitzicht over de ingang naar de Royal Mews. Als bezoeker kunt u het geluk hebben een glimp op te vangen van leveringen aan Buckingham Palace in ouderwetse wagens.

  Waar

  Rubens at the Palace Hotel, 39 Buckingham Palace Road.

  Telefoon

  +44 (0) 20 7834 6600

 4. Royal Mews

  Ook als u niet van paarden houdt, zijn de stallen een fascinerende bezienswaardigheid, wanneer u bijvoorbeeld wacht op een gereserveerde rondleiding in Buckingham Palace of de Queen's Gallery. De stallen zijn ruim en het tuig is brandschoon. De ceremoniële rijtuigen (waaronder de rijk versierde Gold State Coach en de koets waarmee prinses Diana naar haar huwelijksplechtigheid met prins Charles werd gereden) zijn in één woord sprookjesachtig. Een kleine tentoonstelling vertelt welke rol de paarden van de koningin in het verleden hebben gespeeld en nu nog spelen. Op de oude, sepiakleurige foto's zijn leden van het koninklijk huis met hun paarden te zien.

  Verblijfstijd

  45 min.

  Waar

  Buckingham Gate

  Telefoon

  +44 (0) 20 7766 7302

  Openingstijden

  eind mrt-eind okt za-do 11.00-16.00 (laatste toegang 15.15); behalve eind jul-eind sep: dagelijks 10.00-17.00 (laatste toegang 16.15)

  Toegangsprijs

  volwassenen £7,50, senioren en studenten £6,75, kinderen onder de 17 jaar £4,80, kinderen onder de 5 jaar gratis, gezin £19,80

  Metro

  Green Park

 5. Albert Memorial

  Een ontroostbare koningin Victoria gaf een enorm bedrag aan belastinggeld uit aan dit gedenkteken voor haar man Albert die in 1861 overleed aan tyfeuze koorts. Het project werd voltooid in 1876 en viel bij een groot aantal ministers niet in de smaak, maar het was moeilijk om nee te zeggen tegen een vrouw als Victoria. Het overdadig versierde werk van opsmuk, marmer, beeldhouwkunst en mozaïek staat in Kensington Gardens en is in de jaren 90 gerenoveerd (wat miljoenen ponden kostte). Het staat nu in al zijn dubieuze glorie tegenover de even indrukwekkende (maar veel nuttiger) Albert Hall. Het boek dat Albert vasthoudt, is een catalogus van de Great Exhibition, waar hij de beschermheer van was. Het vormde de basis voor de grote musea van South Kensington (dat in het verleden bekendstond als Albertropolis).

  Verblijfstijd

  30 min.

  Waar

  Kensington Gardens (ten westen van Exhibition Road)

  Openingstijden

  dagelijks zonsopgang-zonsondergang; geen toegang tot het gedenkteken, maar er worden rondleidingen gegeven waarvoor u kunt reserveren op de website van Royal Parks

  Metro

  High Street Kensington

 6. Kensington Palace

  Kensington Palace, London. Courtesy of Britain on View

  Dit 17de-eeuwse paleis was eens het toevluchtsoord van het koningsechtpaar Willem III en Maria II en is het voormalige thuis van prinses Diana. Voor velen is het een groter genoegen om dit paleis te bezoeken dan Buckingham Palace. Bovendien is het het hele jaar geopend. Het paleis is kleiner, maar heeft meer uitstraling en is prettiger om te bezoeken dan Buckingham. U vindt er een aantal mooie, architectonische details die dateren uit het Engeland van Jakobus II tot de vroege 19de eeuw. Hoogtepunten vormen de kleine slaapkamer van Willem III, dat nu de 18th-Century Dress Rooms wordt genoemd en waar u voorbeelden van opzichtige dames- en herenhofkleding van 1750 tot 1770 vindt. Er worden ook japonnen tentoongesteld van de Britse koningin en prinses Diana. De King's Grand Staircase heeft een imponerende smeedijzeren balustrade. De gedetailleerde Italiaanse schilderingen op de wanden en de plafonds zijn in 1725 in opdracht van George I gemaakt. De overdadig ingerichte Cupola Room heeft rijkversierde kandelaren, een adembenemende vergulde klok en een fantastisch beschilderd plafond. Queen Victoria's Bedroom hangt vol met kunstwerken die in opdracht van Victoria en Albert zijn gemaakt. Hier sliepen de jonge prinses en haar moeder tot de tiener de troon besteeg in 1837. Queen Mary's Bedchamber is volgens de overlevering de kamer waar Maria II in 1694 stierf aan de pokken. Het bed was echter waarschijnlijk het eigendom van James II.

  Verblijfstijd

  120 min.

  Waar

  The Broad Walk, Kensington Gardens

  Telefoon

  +44 (0) 20 7 937 9561

  Openingstijden

  nov-feb dagelijks 10.00–17.00 (laatste toegang 16.00); mrt-okt dagelijks 10.00-18.00 (laatste toegang 17.00)

  Toegangsprijs

  toegang (inclusief audiorondleiding) volwassenen £12,50; kortingen £11; kinderen onder de 16 jaar £6,25; kinderen onder de 5 jaar gratis; gezin £34.

Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com