Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Themaroute in Parijs

Naast de Eiffeltoren is de overheerlijke Franse keuken hét belangrijkste kernmerk van Parijs. De keukens van Parijs zijn funest voor elk dieet, rijk aan roomboter en overvloedig eten. U kunt zich hier heerlijk laten verwennen in de beste restaurants van Parijs en vervolgens een voorraad pâté inslaan voor thuis – of leer het zelf te maken. Hier vindt u een kleine handleiding om op culinair gebied het beste uit uw stedentrip te halen!

Begin toer: metro naar Sèvres Babylone

Lees meer over de thematische wandeling

Themaroute in Parijs
Parijs voor fijnproevers
 1. Poliâne

  Deze legendarische bakkerij is niet voor niets beroemd. Ga dus in de rij staan, en baan u een weg naar de toonbank, waar de roomboterappeltaarten, verrukkelijke croissants en ronde biologische broden ( miches) nog net zo worden gemaakt als 70 jaar geleden, toen de winkel werd geopend! Alleen al door het kijken naar deze lekkernijen komt u kilo's aan – maar dat is geen probleem: zie het als brandstof voor de rest van de dag.

  Adres

  8 rue du Cherche Midi, 6de.

  Telefoon

  +33 (0) 1 4548 4259

  Openingstijden

  ma-za 7.15-20.15

  Metro

  Sèvres Babylone

 2. Christian Constant

  Op slechts vijf minuten lopen van Poilâne is deze chocolatier gevestigd: een paradijs voor elke zoetekauw. Test de grenzen van uw wilskracht aan de toonbank, die vol staat met melk-, pure en witte chocolade. En met de beste ganaches (met roomgevulde chocolade) van Parijs, die zelfs voor mensen met een flinke portie zelfbeheersing onweerstaanbaar zijn. Op een zonnige dag kunt u ook heerlijk eigengemaakt ijs proeven.

  Adres

  37 rue Assas, 6de.

  Telefoon

  +33 (0) 1 5363 1515

  Openingstijden

  ma-vr 9.30-20.30, za-zo 9.00-20.00. Gesloten twee weken in augustus.

  Metro

  Rennes of St-Placide

 3. Marché Mouffetard

  Marché Mouffetard, Paris. Photo by Amélie Dupont, © Paris Tourist Office

  Vanaf Christian Constant is het ongeveer twintig minuten lopen naar deze veel gefotografeerde markt, dus misschien neemt u liever de metro. Van alle authentieke Franse markten is dit wel de mooiste. De kleurrijke levensmiddelen staan hoog opgestapeld bij de symmetrische kraampjes die zich uitstrekken over een steile, smalle straat. De kooplieden concurreren met elkaar voor de mooiste kraam – tot groot genoegen van de bezoekers. Verse baguettes, croissants, talloze soorten kaas, worst, versgegrilde kip, verse eieren… alles staat hier in overvloed uitgestald. Op een mooie dag kunt u hier de benodigdheden voor een picknick inslaan en dan naar de Arènes de Lutèce lopen (een oud Romeins amfitheater dat is omgebouwd tot een openbare tuin). Het ligt op ongeveer 10 tot 15 minuten lopen, en u kunt er heerlijk ontspannen met een goed boek.

  Gesuggeerde duur van het bezoek

  45 minuten.

  Adres

  zuidelijke kant van de rue Mouffetard, 5de.

  Openingstijden

  meestal doordeweeks en zaterdagochtend geopend

  Metro

  Cardinal Lemoine of Censier Daubenton

 4. E Dehillerin

  Sla de nieuwste Franse keukengadgets in bij deze winkel die uiterst populair is onder kookfanaten. Deze functionele groothandelzaal heeft alles op het gebied van koken. De bekende chef-koks van Parijs komen hier al meer dan een eeuw voor fantastische messen en gardes. De pannen zijn niet goedkoop, maar een Dehillerin-sautépan gaat een leven lang mee.

  Adres

  18 rue Coquilliére, 1ste

  Telefoon

  +33 (0) 1 4236 5313

  Openingstijden

  ma 9.00-12.30 en 14.00-18.00; di-za 9.00-18.00

  Metro

  Les Halles

 5. Ecole Ritz Escoffier

  Als u van tevoren heeft gereserveerd (en als u een toegewijde chef-kok in spe bent, dan hebt u dat zeker gedaan), dan kunt u hier terecht voor uw kookles. Verborgen in het wereldberoemde Ritz-hotel is deze koksschool een van de meest gerenommeerde scholen in de stad. Het biedt een heleboel aan lessen en demonstraties voor kookliefhebbers op alle niveaus. Studenten kunnen hier leren van getalenteerde koks die alles geduldig uitleggen. De lessen worden in het Frans gegeven en vertaald naar het Engels. Onderwerpen variëren van het maken van bisque tot chocolade of foie gras.

  Gesuggeerde duur van het bezoek

  1 tot 4 uur

  Adres

  38 rue Cambon, 1ste

  Telefoon

  +33 (0) 1 4316 3050

  Openingstijden

  dagen en tijden variëren per seizoen dus informeer van tevoren; reserveer op tijd, want de interessantste lessen zijn snel volgeboekt

  Toegangsprijs

  demonstraties vanaf €45-€250

  Metro

  Opéra

 6. Lavinia

  Lavinia, Paris. Courtesy of Lavinia

  Er is zeker geen gebrek aan wijnwinkels in Parijs – en om de één of andere reden zijn ze altijd een stuk interessanter dan de winkels thuis. Met meer dan 6000 wijnsoorten is dit is een van de grootste wijnhandelaren van Europa. De winkel heeft drie grote etages en is gelegen vlak bij het Place de la Madeleine. Koop hier uitstekende Franse wijnen of breng wat tijd door in de wijnbar of het restaurant (alleen lunch), waar de wijn voor dezelfde prijs als in de winkel ontkurkt wordt.

  Adres

  3-5 bd. de la Madeleine, 1ste

  Telefoon

  +33 (0) 1 4297 2020

  Openingstijden

  ma-za 10.00-20.00

  Metro

  Madeleine

 7. The Restaurant Plaza Athénée

  Reserveer tot slot (maanden van tevoren) een tafel voor een laat diner. Ga eerst nog even langs uw hotel om u netjes aan te kleden, zodat u zich volledig over kunt geven aan de culinaire talenten van Alain Ducasse, de beroemdste chef-kok van Frankrijk. Nette kleding vereist.

  Adres

  25 ave de Montaigne, 8ste.

  Telefoon

  +33 (0) 1 5367 6655

  Openingstijden

  ma-vr 19.45-22.15, do-vr 12.45-14.15

  Metro

  metro Franklin Roosevelt of Alma Marceau

 8. Brasserie Zimmer

  Mocht Athénée een iets te zware aanslag op uw budget of uw geduld zijn, probeer dan deze vriendelijke, gemoedelijke brasserie. Hier vindt u een uitstekende Franse keuken met zeer schappelijke prijzen.

  Adres

  1 place du Châtelet, 1ste

  Telefoon

  +33 (0) 1 4236 7403

  Openingstijden

  dagelijks 8.00-1.00

  Metroo

  Châtelet of Hôtel de Ville

Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com