Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Parijs

Bus

In de spits zijn de bussen langzamer dan de metro, maar u rijdt bovengrond, dus u kunt wél zien waar u naartoe gaat. De meeste lijnen rijden van 5.00 tot 20.30 uur; daarna rijden de nachtbussen, of Noctaliens, die vrijwel geheel Centraal Parijs bedienen. De RATP (het openbaarvervoersbedrijf van Parijs) heeft ook een dubbeldekker sightseeing bus, genaamd de l'Open Tour, die de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad aandoet. Metro- en RER-kaartjes zijn ook geldig op normale bussen.

Taxi

Wanneer het witte of groene licht van een taxi op straat of op een standplaats brandt, dan is deze beschikbaar voor een rit. Zorg ervoor dat de meter aangezet wordt. Het starttarief is €5,60 plus een kleine toeslag voor een vierde passagier, of als u meer dan één stuk bagage in de kofferbak wilt vervoeren. ’s Nachts gaan de tarieven omhoog. In de meeste taxi's moet u contant betalen, maar steeds meer accepteren nu ook creditcards. Informeer hiernaar bij het instappen.

Metro

De 14 metrolijnen zijn vlug en makkelijk, en de snelste manier om door het stadscentrum te reizen (metrozones 1 en 2). De metro rijdt van 6.00 tot 0.30 uur (tot 1.30 uur op vrijdag en zaterdag en de avond voor officiële feestdagen). Kaartjes kunnen gekocht worden bij de automaten (creditcards worden geaccepteerd) of aan het loket in het station.

Te voet

Lopen is de snelste, en vaak ook de meest aangename manier om korte afstanden af te leggen. Let wel goed op bij zebrapaden, want auto’s stoppen niet altijd. Wandel langs de Seine voor een schitterend uitzicht over de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs. U kunt de metrokaart gebruiken om de looptijd te berekenen; het is ongeveer vijf minuten lopen tussen elk station.

Huur uw auto

Probeer bij het autorijden in Parijs een constante snelheid aan te houden en laat u niet afleiden door het onafgebroken getoeter en zigzaggende, chaotische verkeer. Het verkeer op de rotonde heeft voorrang. Parkeren is vrij duur en de parkeerplaatsen zijn krap, waardoor een compacte auto erg handig is.

Vervoersinformatie

Paris Par Arrondissements is te koop bij elke krantenkiosk, en geeft een overzicht van elke straat en boulevard. Het bevat ook routekaarten van de metro, bus en RER. Bespaar geld op losse kaartjes door een boekje van 10 kaartjes te kopen (un carnet). Als u van plan bent om veel te reizen met de metro, dan zijn de Paris Visite kaarten een voordelige optie voor twee, drie of vijf dagen. Een Carte Orange weekkaart (maandag tot en met zondag) is geldig in de bus, RER en metro (pasfoto vereist).

website van Paris Transport (RATP)  

Boek een vlucht naar Parijs

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Parijs

Powered by
 

Huur een auto in Parijs

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com