Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Lissabon

Bus

Het busnetwerk van Lissabon is zeer uitgebreid en bestrijkt met een enorm netwerk de gehele stad. In het centrum kan uw busrit echter worden vertraagd door het vele verkeer en de smalle straten. Voor sommige ritten is de bus het beste alternatief, bijvoorbeeld nummer 44 en de speciale Aerobus van de luchthaven naar het centrum.

Taxi

De crèmekleurige taxi's vindt u bij de grote kruisingen, waaronder het Rossio-plein en Restauradores en op de grote stations. Het bedrag wordt bepaald per meter en u hoeft geen fooi te geven.

Metro

Het metronetwerk van Lissabon is modern en schoon. Het is de snelste manier om door de stad te reizen, hoewel er geen metro naar Belém gaat. Er zijn verschillende kaartjes met korting voor meerdere ritten of dagen te koop.

Te voet

Het centrum van Lissabon kunt u het beste lopend verkennen, maar vanwege de vele heuvels kan dit erg inspannend zijn. Er loopt een nieuw fiets- en wandelpad tussen de Cais do Sodré en Belém, waarmee u de drukke weg langs de oever van de rivier kunt vermijden, maar neem een alternatief vervoersmiddel naar Parque das Nações waar u zich gemakkelijker kunt verplaatsen.

Huur uw auto

Dankzij verschillende snelwegen en twee grote bruggen over de Taag is Lissabon makkelijk te bereiken. Het historische centrum met een wirwar aan smalle, steile straatjes kunt u beter mijden met de auto. Er zijn wel wat parkeerplaatsen op straat met meters, maar de meeste parkeergelegenheden zijn ondergronds.

Vervoersinformatie

Met een Lisboa Card (Lissabon-kaart) kunt u gebruikmaken van alle vervoersnetwerken (ook die naar Sintra) en hebt u bovendien gratis toegang of korting op de toegang tot vele bezienswaardigheden. De kaarten zijn 24-72 uur geldig en zijn verkrijgbaar bij de toeristeninformatie in Praça do Comércio of Restauradores. Als u langere tijd blijft, is het de moeite waard om een 7 Colinas Card aan te schaffen. Deze kunt u kopen op elk metrostation. Dit is een vooraf betaalde, plastic kaart waarmee u verschillende combinaties van kaartjes of stadspassen kunt kopen.

website van Carris Bus en Tram

website van de metro van Lissabon

Boek een vlucht naar Lissabon

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Lissabon

Powered by
 

Huur een auto in Lissabon

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com