Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Istanbul

Metro

Alhoewel de metro relatief weinig haltes heeft (nieuwe stations zijn in aanbouw), is de metro superschoon, efficiënt en de snelste manier om van het Taksim-plein naar het zaken- en winkeldistrict van Levent te reizen. Sinds 2006 is er een ondergrondse kabelbaan vanaf Kabatar, het eind van de tram, naar het metrostation van Taksim-plein. In scherp contrast hiermee staat de honderd jaar oude metro tussen Karaköy and Tunel.

Taxi

De gele taxi's in Istanbul zijn goedkoop, comfortabel en overal te vinden. U kunt ze op straat aanhouden of bij een standplaats bij hotels of toeristische bezienswaardigheden instappen. Controleer wel of de meter aangezet wordt ('s avonds wordt er een toeslag van 50% geheven) en vermijd de drukke straten in de spits.

Bus

Veel van de bussen hebben inmiddels airconditioning, maar het kan erg druk en warm zijn in de zomer. De gele dolmuş (minibus) is iets duurder, maar wel sneller en u kunt altijd zitten wat prettiger is op langere reizen. U kunt instappen op de haltes in de stad of de bus aanhouden langs de route. De grotere blauwe-witte minibusjes hebben vaste haltes.

Huur uw auto

Chaotisch verkeer, luidruchtig toeteren en “selectief’ toegepaste verkeersregels: autorijden in Istanbul vereist een staaltje doorzettingsvermogen en geduld. Flinke verkeersopstoppingen zorgen ook vaak voor vertragingen.

Vervoersinformatie

Tegen een kleine aanbetaling koopt u een Akbil, een vervoerskaart die opgewaardeerd kan worden en gebruikt kan worden voor elke rit met het openbaar vervoer (bus, metro, lokale veerboot en tram). U betaalt hierdoor een goedkoper tarief en bespaart uzelf een hoop tijd omdat u niet steeds kaartjes hoeft te kopen. Vermijd indien mogelijk wel de spits in het openbaar vervoer. Wanneer u wilt dat de dolmus stopt, zegt u dan inecek var tegen de bestuurder. De tram en dan de kabelbaan zijn de makkelijkste vervoersmiddelen tussen Sultanahmet en Taksim, zonder dat u een taxi hoeft te nemen.Reis ondergronds in Sultanahmet naar de Byzantijnse Basilica Cistern uit de eerste eeuw of breng een bezoek aan het 19de-eeuwse Sirkeci Railway Station, gebouwd voor de eerste Europese routes en de beroemde Oriënt Express. Vervolgens kunt u weer terugkeren naar de hedendaagse creaties in het enorme Istanbul Modern, waar de beste moderne kunst van de stad tentoongesteld wordt.

Boek een vlucht naar Istanbul

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Istanbul

Powered by
 

Huur een auto in Istanbul

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com