Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Themaroute in New York

New York staat bekend om zijn energieke, optimistische uitstraling. Maar de stad heeft ook een romantische kant die zo diep is als de rivier de Hudson – het kost alleen iets meer tijd om deze kant te ontdekken. Tijdens deze rondtocht ontdekt u romantische plekjes die ideaal zijn om met zijn tweeën te verkennen.

Start: Metro 4, 5, 6, N, R of W naar 59th Street.

Lees meer over de thematische wandeling

Themaroute in New York
Romantisch
 1. Roosevelt Island Tram

  Inwoners van Roosevelt Island, die elke dag met de tram heen en weer rijden naar de stad, kennen een van de best bewaarde geheimen van New York: het uitzicht vanuit de tram is een van de indrukwekkendste van de stad. De rit duurt slechts vier minuten, maar het panorama is adembenemend. Als u omlaag kijkt naar de East River, ziet u de vier bruggen (Queensboro, Williamsburg, Manhattan en Brooklyn). Op heldere dagen kunt u zelfs het Vrijheidsbeeld zien. Verlaat het tramstation aan de kant van Manhattan via uitgang oost en loop naar het water en de skyline van Manhattan. Manhattan Terminus Second Ave. &59th St.

  Kosten

  US$2

  Metro

  4/5/6/N/R/W naar 59th St.

 2. De Promenade

  De mooie wandelpromenade langs de East River van Roosevelt Island is beroemd om zijn romantische uitzicht op Manhattan. Maar het is een heel verschil of u ten noorden of ten zuiden van de Queensboro Bridge gaat wandelen. De zuidelijke promenade is het meest pittoresk, en langs het pad staan houten banken in de schaduw van de bomen. U heeft vanaf hier een indrukwekkend uitzicht op het Chrysler Building. Het enige nadeel is dat iedereen het uitzicht hier mooi vindt. De noordelijke promenade is veel rustiger; nadat u de zeewering en de pier bent gepasseerd zult u niet veel mensen tegenkomen en er staan ook geen bankjes. Dit deel van de promenade is net breed genoeg om met z’n tweeën naast elkaar te lopen. Als u de skyline genoeg heeft bewonderd, kunt u de tram terug naar Manhattan nemen.

 3. Cooper-Hewitt, National Design Museum

  Cooper-Hewitt National Design Museum, New York. Courtesy of Cooper-Hewitt National Design Museum

  Jawel, musea kunnen zeer romantisch zijn, vooral als ze zo luxueus zijn ingericht als dit museum. Het 64 kamers tellende landhuis, met kostbare eiken lambrisering en een indrukwekkende trap (waarvan iemand ooit schreef dat die breed genoeg was ‘om met een Sherman-tank naar boven te rijden’), was ooit het woonhuis van staalmagnaat Andrew Carnegie. Na een USD 20 miljoen kostende renovatie in 1974 werd het huis onderdeel van het Smithsonian Institution. Het museum heeft 1022 vierkante meter tentoonstellingsruimte gewijd aan tekeningen, waaronder renaissancekunst, Russisch porselein in de collectie productdesign, industrieel design, Chinees textiel uit de Han-dynastie en 17de-eeuwse muurbedekking. Breng een bezoek aan de tuin, die misschien wel de meest idyllische oase in New York is. Carnegie bouwde zijn huis met opzet verder naar het noorden dan zijn tijdgenoten om zo ruimte te hebben voor de creatie van deze spectaculaire besloten plek. Kus uw geliefde in de prachtige glazen oranjerie – vele geliefden gingen u voor.

  Duur

  1,5 tot 2 uur

  Waar

  2 East. 91st St. (bij Fifth Ave.)

  Telefoon

  +1 212 849 8400

  Toegangsprijs

  volwassen US$10, senioren & studenten US$5, onder de 12 jaar gratis

  Openingstijden

  ma-vr 10.00-17.00; za 10.00-18.00; zo 12.00-18.00

  Metro

  4/5/6 naar 86th St.

 4. Central Park Reservoir

  Central Park, New York. Courtesy of Central Park Conservancy

  U heeft deze oase waarschijnlijk al tientallen keren in films en op televisie gezien. De 43 hectare grote watervlakte, die nu officieel het Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir heet, werd in 1862 aangelegd ten behoeve van de watervoorziening van de stad, maar bij het ontwerp lag de nadruk op schoonheid. Het reservoir is omgeven door een ruiter- en een joggingpad (het pad rond het reservoir is 2,5 km lang) en biedt zowel aan de oost- als de westkant prachtig uitzicht op de chique torenflats rond het park.

  Waar

  Central Park, 85th tot en met 96th St.

 5. Het meer

  Ella Fitzgerald zong ‘I love the rowing on Central Park Lake’ in ‘The Lady Is a Tramp’, en als u het glinsterende wateroppervlak ziet, omgeven door treurwilgen en Japanse kersenbomen, dan begrijpt u waarom het meer de songwriters Rodgers en Hart inspireerde. De groene oevers van het kunstmatige meer lopen zacht glooiend naar het water toe en zijn perfect voor een picknick. U kunt een tweepersoonsroeiboot huren bij het neo-Victoriaanse Loeb Boathouse aan de oostkant van het meer. Het boothuis heeft in de zomermaanden een buitenbar en terras met uitzicht op het meer. Het is een aangename plek om van een glas wijn te genieten, maar vroeg in de avond kan het er erg druk zijn.

  Waar

  Het midden van het park van 71st tot en met 78th St.

 6. Tocht per rijtuig in Central Park

  Waarom zou u de verleiding weerstaan? Hoewel het kitscherig klinkt, is het eigenlijk heel leuk, en natuurlijk ook romantisch. De ritjes zijn vooral bijzonder in de winter, als alles in het park gedempt klinkt door de sneeuw, en u onder een dikke deken weg kunt kruipen. Een rit kost ongeveer $40 voor 20 minuten. Vervolg de romantische rondleiding en vraag de koetsier u af te zetten bij Central Park Zuid, vlak bij Sixth Avenue, en laat u rondrijden terwijl u van het uitzicht en van het gezelschap geniet. U kunt meestal wel een rijtuig vinden bij Central Park Zuid (vlak bij Seventh Ave.) of bij Tavern on the Green aan de westkant van het park bij 68th Street (meestal staan er buiten wel een paar rijtuigen te wachten).

  Telefoon

  Central Park Carriages: +1 212 736 0680

Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com