Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in New York

Taxi

Gele taxi’s kunnen op straat worden aangehouden als het lampje boven op de taxi brandt. Standplaatsen bevinden zich langs alle grote wegen in de stad (Canal, Houston, 14th, 23rd, enz.) en voor de grote hotels. Alle taxi’s hebben meters en de chauffeurs krijgen gewoonlijk 15% fooi op de prijs van de rit.

Bus

De 5600 blauwe en witte MTA-bussen zijn een langzamer alternatief met meer uitzicht dan de ondergrondse. De bus is een goede manier om de stad en de straten te leren kennen. Als je echter vast komt te staan in het verkeer, zou je willen dat je de metro had genomen.

Metro

De metro is de snelste manier om je te verplaatsen. En door zijn bekendheid uit boeken, liedjes en films is dit vervoersmiddel ook nog eens een attractie op zich. De metro verbindt de vijf stadsdelen en rijdt 24 uur per dag. Routes worden onderscheiden door letters, nummers en kleuren.

Te voet

Een geweldige manier om de stad te verkennen is te voet. De meeste bezienswaardigheden in New York zijn gemakkelijk te vinden op de rasterkaart van de stad. Een veelgemaakte fout is wel de enorme uitgestrektheid van Manhattan te onderschatten. Een wandeling van Battery Park naar Central Park kan een nieuwsgierige toerist rustig een hele dag kosten.

Huur uw auto

Het is in New York niet toegestaan om bij een rood stoplicht rechtsaf te slaan en overbodig toeteren kan met een boete van $350 bestraft worden. De meeste straten zijn eenrichtingswegen en het gele/oranje stoplicht springt snel op rood, dus wees alert om niet de woede van de andere bestuurders op te wekken. Parkeren kost al gauw $7,50 of meer per uur.

Een auto huren

Vervoersinformatie

Spitsuur is van 07.30 tot 09.00 uur en van 16.30 tot 18.30 uur – sommigen zeggen echter dat het altijd spitsuur is! Voor onbeperkt reizen met de metro of bus zijn bij metrostations MetroCard-passen voor een dag, een week of een maand verkrijgbaar. Op stadsbussen is betaling van het vaste tarief van US$2,25 mogelijk met een muntje of met contant geld (de buschauffeur vraagt wel gepast geld).

website van MTA New York City Transit

Boek een vlucht naar New York

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in New York

Powered by
 

Huur een auto in New York

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com