Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Washington DC

Te voet

DC is groot, maar toch is de stad verrassend goed te voet te verkennen. Aangezien de meeste belangrijke bezienswaardigheden langs de Mall liggen, is het mooiste gedeelte van de stad lopend te bezichtigen. Het westelijk en noordelijk deel van het centrum zijn goed te voet te bereiken, maar sommige delen in het zuidoosten kunnen beter vermeden worden.

Auto

Hoewel het rijden in de stad meestal geen problemen geeft, is het op de wegen in en uit DC tijdens de spitsuren onaangenaam druk. Onervaren chauffeurs kunnen moeite hebben met de grotere rotondes, zoals Dupont Circle, en de wirwar van zijstraten. Het valt niet mee om een parkeerplaats op straat te vinden, en de parkeerregels worden streng gehandhaafd. Betaald parkeren en parkeren bij een hotel is duur. Probeer autorijden indien mogelijk te vermijden.

Bus

MetroBus

Het uitgebreide Metrobus-netwerk van Washington DC is voornamelijk ontworpen om forensen in en uit het centrum te vervoeren. Maak gebruik van de lokale busdienst voor wijken zoals Georgetown, waar het dichtstbijzijnde Metrorail-station in de naburige wijk ligt. Er is een vast tariefsysteem voor kaartjes, maar een goedkope dagkaart is ook verkrijgbaar.

DC Circulator

De Circulator biedt aanvullend busvervoer naar stadsdelen die vaak door zakenreizigers of toeristen worden bezocht, en tevens naar wijken waarmee geen goede Metrorail- of Metrobus-verbinding is. Er is een vast tariefsysteem voor kaartjes, maar een goedkope dagkaart is ook verkrijgbaar.

Taxi

Washington DC heeft meer dan 6000 taxi’s, dus het is zelden een probleem om er een te vinden. Taxi’s in de voorsteden van Maryland en Virginia hebben een meter, maar sinds 1931 zijn de taxitarieven in DC gebonden aan zones. Dit heeft voor- en nadelen: voor in de file staan hoeft niet te worden betaald en ritten binnen een zone kosten niet meer dan het minimumtarief. Het nadeel is dat een korte rit over een zonegrens relatief duur kan zijn. Er zijn aanvullende toeslagen voor piekuren, groepen en bagage.

Huur uw auto

Washington DC wordt omringd door de Capital Belway, die aansluit op verschillende grote snelwegen en hoofdwegen naar het stadscentrum. De meeste wijken hebben een rechthoekig stratenpatroon, diagonaal doorkruist door boulevards. Het is een goed idee om een GPS of wegenkaart mee te nemen en de spits te mijden.

Vervoersinformatie

Een kaartje voor de Metrobus moet met gepast geld betaald worden. Het tarief op de Metrorail is afhankelijk van het aantal haltes dat gereisd wordt. Er is een minimum- en een maximumtarief, en kaartjes zijn duurder tijdens piekuren in de ochtend en namiddag, en na 2.00 uur op dagen waarop de Metrorail zo laat rijdt. De meeste Metrorail-stations in de voorsteden hebben aangrenzende parkeerplaatsen voor betaald parkeren.

website van Washington Metropolitan Area Transit Authority (WMATA) 

Boek een vlucht naar Washington

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Washington

Powered by
 

Huur een auto in Washington

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com