Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro ligt in een schitterende natuurlijke omgeving tussen de groene berghellingen van het Tijucawoud en de Atlantische Oceaan. Dankzij een hele rits stranden en parken is de stad het hele jaar door een populaire bestemming voor natuurliefhebbers.De nabijheid van de Suikerbroodberg en het Christusbeeld zorgen ervoor dat u zowel aan de stranden van de Zona Sul als in het compacte centrum van Rio de Janeiro niet makkelijk de weg kwijtraakt. Verken de stad met het handige metrosysteem of neem een goedkope taxi.Bezoek het koloniale plein Praça XV in het centrum of dans tot in de vroege uurtjes in Lapa. Het hippe Ipanema en chique Leblon liggen in het zuiden van de stad. Neem een veerboot vanuit het oosten naar de overkant van de baai voor een prachtig uitzicht over de stad.

Meer informatie over vervoer naar en vanaf de luchthaven

Fly to this airport with KLM

Metro

De metro van Rio is de snelste verbinding tussen de stranden en het centrum. En met slechts twee metrolijnen zult u niet snel verdwalen...! Koop een enkel kaartje of een rittenkaart aan het loket. Vermijd de drukte door buiten de spits te reizen.

Taxi

De overvloedige gele taxi's in Rio kunt u overal aanhouden. De tarieven zijn heel betaalbaar; een kort ritje kost bijna net zoveel als het openbaar vervoer. Let er wel op dat de bestuurder de taximeter inschakelt.

Bus

De metrodienst heeft ook een aantal geïntegreerde buslijnen met moderne, geruisloze voertuigen naar een aantal populaire bestemmingen die niet aan de metrolijn liggen. Vraag bij het kopen van een metrokaartje om een speciale overstapkaart. Vermijd de oudere stadsbussen; die zijn niet alleen heel lawaaierig maar, met name in de spits, erg langzaam.

Te voet

Voor korte afstanden is lopen vaak sneller. Bovendien ontdekt u zo nog eens onverwachts leuke plekjes. Voeg u onder de locals voor een middagwandeling langs het strand van Copacabana of ontdek de koloniale architectuur in het historische centrum van Rio de Janeiro.

Boot

Bewonder Rio's fraaie attracties vanaf het water. Populaire veerbootroutes verbinden het centrum van Rio de Janeiro met het eiland Paquetá of met Niteroi, de grote stad aan de overkant van de baai. Hier vindt u ook het museum van de hand van Oscar Niemeyer, dat de vorm heeft van een vliegende schotel.

Huur uw auto

Rio de Janeiro is een enorme uitdaging voor bestuurders. Het verkeer is hectisch, parkeren is lastig en de meeste Cariocas gedragen zich alsof ze op een Formule 1-circuit rijden. Het efficiënte metrosysteem en voordelige taxi's maken het gebruik van een eigen auto overbodig, tenzij u naburige bestemmingen zoals Buzios of Petropolis bezoekt.

Huur uw auto

Vervoersinformatie

Zorg dat u wat kleine bankbiljetten of wisselgeld bij de hand hebt wanneer u met de metro of bus reist. U stapt voor in de bus in en betaalt de rit contant zodra u door het draaihekje gaat. Bent u van plan om vaker met de metro reizen, koop dan een rittenkaart zodat u niet elke keer in de rij hoeft te staan voor een kaartje. Enkele kaartjes zijn slechts twee dagen geldig, dus koop er niet te veel.

website van Metro Rio

Boek een vlucht naar Rio De Janeiro

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Rio De Janeiro

Powered by
 

Huur een auto in Rio De Janeiro

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com