Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Amsterdam

Bus

De bussen in Amsterdam brengen u naar plaatsen waar geen trams rijden – zo rijden er momenteel alleen bussen naar Amsterdam Noord. In de meeste gevallen is de tram een betere keuze in het stadscentrum. Een aantal buslijnen rijden de hele nacht door.

Metro

De Amsterdamse metro is momenteel gericht op het verbinden van de buitenwijken en is niet zo handig in het stadscentrum, met uitzondering van de haltes Centraal Station, Nieuwmarkt en Waterlooplein. De noord-zuidmetrolijn, verwachte ingebruikname in 2015, zal hier verandering in brengen.

Taxi

Amsterdamse taxi’s zijn makkelijk herkenbaar door hun blauwe nummerborden en bordje op het dak. U kunt een taxi vinden op de stations en op de standplaatsen in de stad of voor de grote hotels. Wanneer het verlichte bordje aangeeft dat de taxi vrij is, kunt u deze ook op straat aanhouden. Een van de beste taxicentrales is de Taxi Centrale Amsterdam.

Te voet

Amsterdam is een fantastische stad om in te wandelen. Het centrum is zeer compact en makkelijk te bezoeken. Buiten het oude centrum, in Oost, Zuid en Noord, en in de buitenwijken kunt u beter het openbaar vervoer gebruiken omdat de bezienswaardigheden verder verspreid liggen.

Huur uw auto

Het verkeer in Amsterdam rijdt aan de rechterkant van de grachten. Houd goed rekening met fietsers en let op de strenge parkeerregels; het kost €150 om uw weggesleepte auto terug te krijgen. Parkeerborden langs de weg geven aan hoeveel parkeerplaatsen er beschikbaar zijn. Zorg dat uw geldige parkeerticket goed zichtbaar is.

Vervoersinformatie

Gebruik een plastic elektronische OV-chipkaart, die in verschillende versies verkrijgbaar is, en het tarief voor het openbaar vervoer wordt automatisch afgeschreven. Totdat de OV-chipkaart volledig is ingevoerd, blijven de oude papieren strippenkaarten ook in gebruik. Deze werken volgens een zonesysteem, waarbij één strip voor de rit wordt gerekend en één of meerdere strippen worden bijgeteld voor elke zone die doorkruist wordt. Autorijden in Amsterdam wordt niet aangeraden. Er is erg weinig parkeerruimte, parkeerkosten zijn erg hoog, de parkeerwet wordt zeer streng gehandhaafd en de boetes voor overtredingen zijn eveneens hoog.

website van het Gemeentevervoerbedrijf in Amsterdam (GVB)

Boek een vlucht naar Amsterdam

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/sr_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Amsterdam

Powered by
 

Huur een auto in Amsterdam

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com