Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Athene

Te voet

Wandelen is vaak de snelste manier om u in het centrum te verplaatsen en ook een uitstekende manier om onverwachte ontdekkingen te doen. Begin vanaf metrostation Akropolis en loop langs de 4 km lange met bomen begroeide archeologische voetgangersboulevard. Deze boulevard verbindt de belangrijkste archeologische vindplaatsen in de stad.

Taxi

De gele taxi's in Athene zijn de goedkoopste van Europa en de bestuurders het meest onvoorspelbaar. Indien u er eentje op straat aanhoudt kan het voorkomen dat u de rit (maar niet de kosten) deelt met andere passagiers.

Metro

De metro biedt de snelste verbinding met de afgelegen buitenwijken - de haven in Piraeus naar het zuiden, het chique Kifissia in het noorden, en de luchthaven in het oosten. Er zijn slechts drie metrolijnen, en dankzij de renovaties voor de 2004 Olympische Spelen zijn de stations schoon en modern.

Bus

De witte en blauwe bussen in Athene zijn niet alleen goedkoop, u vindt ze bovendien overal en ze beslaan een uitgebreid routenetwerk. Ze zitten echter vaak ook erg vol, waardoor veel mensen toch voor een taxi kiezen. De gele trolleybussen verbinden alle belangrijke bestemmingen zoals Syntagma en Omonia.

Auto

Het vergt heel wat geduld om de weg te vinden in Athene’s doolhof van eenrichtingsstraten en het chaotische toeterende verkeer. De stad heeft verschillende parkeerzones ingevoerd om de opstoppingen te verminderen. Bezoekers mogen voor €6 maximaal 3 uur parkeren in de witte zones.

Vervoersinformatie

Een dagkaart is goed voor een rit van of naar de luchthaven van Athene en onbeperkt reizen met het openbaar vervoer (bus, trolleybus, tram en metro) in het centrum gedurende 24 uur vanaf de eerste rit.

website van Athens Urban Transport Organisation

Boek een vlucht naar Athene

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/sr_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Athene

Powered by
 

Huur een auto in Athene

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com