Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vervoer in Edinburgh

Bus

De bus biedt een gemakkelijke en goedkope manier van vervoer. De hoofdbusstations bevinden zich op St Andrew Square en bij Waverley Bridge, net buiten het treinstation. Hier kunt u ook een open bus nemen die een toeristische route rijdt, waarbij onderhoudend commentaar wordt gegeven. Op Waverley Bridge vindt u ook lijnen naar het vliegveld. Dagkaartjes voor alle bussen zijn voordelig en kunnen in de bus worden gekocht.

Taxi

In Edinburgh rijden volop taxi's. U kunt een zwarte taxi op straat aanhouden (een oranje lampje betekent dat deze vrij is) of een taxi nemen op een van de vele standplaatsen.  

Te voet

Een goede manier om Edinburgh te bezichtigen is te voet. U wandelt in ongeveer 20 minuten van het kasteel naar het Palace of Holyroodhouse aan het andere einde van de Royal Mile. Hierbij komt u langs een aantal van de oudste en boeiendste gebouwen in Edinburgh. De belangrijkste delen van de New Town zijn ook gemakkelijk te voet bereikbaar.

Huur uw auto

Er lopen verschillende wegen vanuit het centrum van Edinburgh naar buiten en er is een ringweg rond de stad. Om het verkeer te verbeteren zijn er meerdere P+R-gelegenheden aan de rand van de stad. Mocht u toch met de auto naar het centrum gaan, let dan goed op de parkeerregels (met name de tijdslimiet).

Vervoersinformatie

Met een Day Saver Ticket kunt u onbeperkt met de bus door Edinburgh reizen. Elke 45 minuten vertrekt er een gratis bus naar de National Gallery of Scotland, Scottish National Portrait Gallery en Scottish National Gallery of Modern Art. Het is niet aan te raden om de auto te nemen als u niet in Edinburgh bekend bent: er zijn veel eenrichtingswegen en de talloze parkeerbeambten zijn erg streng. Als u comfortabel naar het vliegveld wilt reizen, kunt u ofwel gebruikmaken van de daarvoor bestemde bus op George Street of u kunt zich laten ophalen.

website van Edinburgh Transport

Boek een vlucht naar Edinburgh

Zoek bestemming
Controleer de ingevoerde stad of luchthavencode.
Zoeken
 

Maak uw reis compleet

Bij het boeken van uw vlucht kunt u een hotel, een huurauto en activiteiten aan uw bestelling toevoegen. U kunt ook een parkeerplaats en transfers van en naar de luchthaven regelen.

Meerdere bestemmingen
Retourvluchten, enkele vluchten en vluchten van/naar verschillende bestemmingen kunnen online worden geboekt. Voor een ticket naar meer dan één bestemming kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Voer de eerste drie letters in van de/het:

  • stad
  • luchthaven(code)
  • land

Bestemming niet gevonden? Klik hier om Zoek land en luchthaven.

Reserveren in het language

Op deze website garanderen we u de beste prijzen. Als u een lager tarief vindt voor precies dezelfde KLM-vlucht, dan compenseren wij het verschil.

Meereizende kinderenSluitenBirthday(s) of your child(ren)Meer informatieEr kunnen kortingen gelden voor baby’s (0-1) en kinderen (2-11). Kinderen van 5 t/m 14 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (18+). Ze mogen echter wel alleen reizen indien via KLM Telefonische Reserveringen tegen een extra toeslag de Unaccompanied Minor-service is gereserveerd.Bij het reserveren op deze website kunt u per boeking voor maximaal 9 passagiers reserveren. Als u voor meer passagiers wilt reserveren, kunt u bellen met KLM Reserveringen.Nog een kind toevoegenDoorgaanBabyKindJongvolwasseneVolwasseneVerwijderVul een correcte datum in.
Recente zoekopdrachtenSelecteer een van uw recente zoekopdrachten hieronder of start een nieuwe zoekopdracht. SelecteerVanNaar/travel/sx_nl/prepare_for_travel/travel_planning/children/index.htmHeenreisTerugreisStart een nieuwe zoekopdrachtvolwassene(n)kind(eren)HotelCar
Zoek land en luchthavenSelecteer land en luchthavenDoorgaanSelecteer landSelecteer luchthaven

Boek een hotel in Edinburgh

Powered by
 

Huur een auto in Edinburgh

 
Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com