Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Uitgaan in New York

New York is beroemd om zijn jazzclubs, zoals de Blue Note in Greenwich Village. Het Meatpacking District heeft stijlvolle bars en clubs waaronder en Cielo. Het eclectische entertainment in East Village biedt onder meer levendige poëzie bij Nuyorican Poet's Cafe. En vergeet de suburbs niet: Brooklyn heeft orkesten en opera’s in de Brooklyn Academy of Music. Bars en clubs blijven laat open. En vergeet niet de barkeepers een fooi te geven.

Cafés

Alles uitvouwen
 1. 1. The Campbell Apartment -

  Meer tonen

  Deze unieke elegante lounge ligt verscholen op de zuidwestelijke entresoletage in de Grand Central Terminal. Het is gevestigd in het voormalige kantoor van twintiger jaren magnaat John W. Campbell, die deze ruimte in een prachtig pre-Renaissance paleis omtoverde dat de Medici niet zou misstaan.  De hoge plafonds zijn volledig in Florentijnse glorie hersteld en de bar serveert wijn en champagne per glas, single-malt Schotse whisky's en verfijnde voorgerechten aan rijke forensen. De ruimte is soms gesloten voor besloten feesten, dus bel van tevoren. Sportkleding is niet toegestaan.

  Toon op kaart

  Adres

  15 Vanderbilt Ave, New York, Verenigde Staten

  Telefoon

  212/953-0409

 2. 2. McSorley’s Old Ale House -

  Meer tonen

  McSorley's Old Ale House is meer dan 140 jaar oud - en hoewel Pete's de oudste kroeg in New York is, beweert McSorley's dat het de oudste saloon is. Mocht er verschil zijn, dan zal dat niet veel uitmaken. McSorley's ademt een sfeer van voorbije tijden uit. De kroezen met licht of donker bier zijn innemend, hoewel ze vooral met schuim gevuld zijn.  De saloon zit meestal vol mannen met petjes, dus als u een wat rustiger bezoek op het oog hebt, kom dan op een dooordeweekse middag voor een biertje.

  Toon op kaart

  Adres

  15 E. 7th St, New York, Verenigde Staten

  Telefoon

  212/474-9148

 3. 3. Employees Only -

  Meer tonen

  Let op het rood verlichte bordje "PSYCHIC" (Paranormaal Medium). Employees Only let op de kleinste details om de speak-easy (clandestiene kroeg) uit de jaren 20 te doen herleven, compleet met tinnen plafonds en barkeepers in kostuum. Maar met zulke heerlijke cocktails zijn dit soort fratsen niet eens nodig! De drankjes worden bereid met verse ingrediënten en hoogwaardige alcohol, waaronder zelfgemaakte kruidenaftreksels. Er is ook een uitgebreide kaart, maar sla de hoofdgerechten over en bestel liever wat lekkere voorgerechten en wat drankjes.

  Toon op kaart

  Adres

  510 Hudson St, New York, Verenigde Staten

  Telefoon

  212/242-3021

  Website

  Employees Only

 4. 4. d.b.a. -

  Meer tonen

  Deze bar is een paradijs voor liefhebbers van bier en whisky, met een enorme drankkaart uitgeschreven op grote schoolborden. D.B.A. is gespecialiseerd in Brits bier dat in het vat is gerijpt (het soort dat je met de hand moet tappen) en u vindt hier een reusachtige collectie single-malt Schotse whisky's

  Toon op kaart

  Adres

  113 N 7th St, Brooklyn, Verenigde Staten

  Telefoon

  (212) 475-5097

  Website

  d.b.a.

 5. 5. Barramundi -

  Meer tonen

  Deze leuke hippe lounge heeft vriendelijk personeel, een dagelijks happy hour van 18.00-21.00 uur, en een gemoedelijke sfeer in een wijk boordevol trendy navolgers. Kom op een doordeweekse avond en pak een tafeltje in het knusse hoekje achterin. Een openhaard geeft Barramundi ook op koele avonden een heerlijke sfeer.

  Toon op kaart

  Adres

  67 Clinton Street, New York, Verenigde Staten

  Telefoon

  212/529-6999

  Website

  Barramundi

Clubs

Alles uitvouwen
 1. 6. Bill's Place -

  Meer tonen

  Luisteren naar ouderwetse live jazzmuziek in je eigen woonkamer? Zo knus is een avondje bij Bill's Place.  Bill is Bill Saxton, een zeer getalenteerde jazzsaxofonist en een Harlem legende. Saxton speelde jarenlang elke vrijdagavond in St. Nick's Pub en trad ook op in veel andere clubs in Harlem en downtown. In 2005 opende hij zijn eigen club in een bakstenen gebouw aan West 133rd Street.

  Toon op kaart

  Toegangsprijs

  entree US$20

  Adres

  148 W. 133rd St, New York, Verenigde Staten

  Telefoon

  212/281-0777

  Website

  Bill's Place

 2. 7. Bar 13 -

  Meer tonen

  Deze bescheiden club is een perfect om een avondje lekker te dansen (met een fijn dakterras om even af te koelen).  De club is stijlvol maar pretentieloos, met elke week leuke feesten. De wekelijkse thema-avonden lopen uiteen van disco tot jaren 80 new wave, reggae, progressieve house en trance, naast poëzievoordrachten en kunstvoorstellingen.

  Toon op kaart

  Adres

  35 E. 13th St, New York, Verenigde Staten

  Telefoon

  212/979-6677

  Website

  Bar 13

 3. 8. Blue Note -

  Meer tonen
  Blue Note Jazz Club, New York. Photo by Dino Perrucci, courtesy of Blue Note

  Deze klassieke bar in de Village was ooit een trekpleister voor wereldberoemde jazzartiesten die hier in intieme sfeer optraden: Dave Brubeck, Ray Charles, Manhattan Transfer, Dr. John, Chick Corea, David Sanborn en anderen. Maar zoals veel andere bars in New York biedt de Blue Note tegenwoordig een meer voorspelbaar programma tegen standaardprijzen. Er zijn twee voorstellingen per avond, vanaf US$45 per kaartje. Het geluid en uitzicht zijn nog steeds prima, maar de sfeer is niet meer wat het is geweest. 

  Toon op kaart

  Adres

  131 W. 3rd St, New York, Verenigde Staten

  Telefoon

  212/475-8592

  Website

  Blue Note

 4. 9. Cielo -

  Meer tonen

  Deze langdurig populaire tent in het Meatpacking District is uitgerust met een geweldige geluidsinstallatie waar de beste dj's dreunende house en techno draaien. Er is een verlaagde dansvloer omringd met zitplaatsen, een rookterras achterin en veel Wall Street-types met een loshangend overhemd op zoek naar een danspartner. Entree meestal rond US$25.

  Toon op kaart

  Adres

  18 Little W. 12th St, New York, Verenigde Staten

  Telefoon

  212/645-5700

  Website

  Cielo

Entertainment

Alles uitvouwen
 1. 10. Brooklyn Academy of Music -

  Meer tonen

  De BAM is de meest vermaarde instelling op het gebied van hedendaagse kunst in New York en presenteert avant-garde theater, opera, dans en muziek. Voorgaande producties waren onder meer een barokopera van William Christie en Les Arts Florissants, een popopera van Lou Reed en Laurie Anderson, een vertoning van originele Lugosi Draculafilms begeleid door het Philip Glass Ensemble en nog veel meer creaties van artiesten uit de hele wereld.

  Toon op kaart

 2. 11. Radio City Music Hall -

  Meer tonen

  Het legendarische Radio City Music Hall werd in 1932 in gebruik genomen. Dit art deco theater met 6200 zitplaatsen is nog zeer in trek en het fraaie gebouw maakt elke voorstelling tot een bijzondere belevenis. De topattractie tijdens de feestdagen is de Radio City Christmas Spectacular met de legendarische Rockettes danseressen. Bekende topartiesten en populaire bands, van Neil Young tot de Gipsy Kings, traden hier op.

  Toon op kaart

 3. 12. Comedy Cellar -

  Meer tonen
  Robin Williams onstage at the Comedy Cellar, New York. Courtesy of the Comedy Cellar

  Deze intieme ondergrondse club is een trekpleister voor echte liefhebbers van stand-up komedie en staat garant voor topacts. Er zijn elke avond twee verschillende voorstellingen met zowel aankomend talent als bekende namen waaronder Darrell Hammond, Godfrey, Gregg Rogell en Ben Bailey.

  Toon op kaart

  Adres

  117 MacDougal St, New York, Verenigde Staten

  Telefoon

  212/254-3480

  Website

  Comedy Cellar

 4. 13. Metropolitan Opera -

  Meer tonen

  De Metropolitan Opera staat bekend als de beste in de wereld met grootse producties van klassiek repertoire waarin de beste sopranen en tenoren ter wereld optreden. Er worden miljoenen uitgegeven aan de fantastische decors en het theater zelf is een akoestiek wonder. Welke productie er ook op het programma staat, de kwaliteit is altijd ongeëvenaard.

  Toon op kaart

  Adres

  Lincoln Center Plaza, New York, Verenigde Staten

  Telefoon

  212/362-6000

 5. 14. 92nd Street Y -

  Meer tonen

  Dit legendarische non-profit cultureel centrum biedt fantastische topevenementen - waaronder klassiek, folk, jazz en wereldmuziek; cabaret, theater, lezingen, komedies, workshops en veel meer. Beroemde klassieke artiesten -Robert Levin, Peter Serkin, Christian Tetzlaff, András Schiff en Pinchas Zukerman - treden regelmatig op.

  Toon op kaart

  Adres

  395 Lexington Ave, New York, Verenigde Staten

  Telefoon

  212/415-5500

 6. 15. Nuyorican Poets Café -

  Meer tonen

  Al meer dan 30 jaar is Nuyorican een trekpleister voor poëzie, drama, muziek en film. De luidruchtige, levendige Poetry Slams (het café organiseert een Slam Team kampioenschap) maken van de poëzie een sportevenement: aankomend talent bestijgt het podium en draagt hun werk voor aan de toeschouwers en drie teams met juryleden uit het publiek, die punten toekennen voor het gedicht en de voordracht.

  Toon op kaart

  Adres

  236 E. 3rd St, New York, Verenigde Staten

  Telefoon

  212/505-8183

  Website

Choose month
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Terug naar boven
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com