Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Mumbai/Bombay

Levendige verfkleuren, Mumbai

Praktische info over Mumbai/Bombay

Vervoer in de stad

De straten van Mumbai zijn chaotisch en moeilijk te navigeren, maar de meeste attracties bevinden zich redelijk centraal en kunnen te voet worden bereikt. Bezoekers kiezen er echter vaak voor om per dag een auto met chauffeur te huren. Het openbare busvervoer in de stad wordt gerund door de overheid en bestaat uit een vloot rode gewone en dubbeldekkerbussen. De busdienst is goedkoop en uitgebreid, maar de bussen zijn eigenlijk altijd heet een druk, en het is over het algemeen niet echt een aangename manier om rond te reizen. Elektrische forensentreinen rijden naar de omliggende gebieden, maar zijn druk, met name in het spitsuur. Autoriksja's zijn verboden in het centrum van de stad, maar zijn goedkoper dan taxi's en geschikt voor korte ritten. Taxi's met een meter zijn ruimschoots aanwezig in de gehele stad en de omgeving. Een gemakkelijke en comfortabele draagvleugelbootdienst verbindt het centrum van Mumbai met veel omringende buitenwijken.

Tijdzone

GMT+5½.

Netspanning

240 volt, 50Hz. Er worden in India verschillende soorten stopcontacten gebruikt, maar de meeste stekkers hebben twee of drie ronde pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 100 (politie); 102/104 (ambulance).

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Dag van de republiek 26 jan 26 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Onafhankelijkheidsdag 15 aug 15 aug
Eid al-Fitr (Einde Ramadan) 28 jul 18 jul
Geboortedag Mahatma Gandhi 2 okt 2 okt
Divali (Hindoestaans feest van het licht). 24 okt 11 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Eid Al-Adha (Offerfeest) 4 okt 23 sept

Klimaat

+

Mumbai heeft een tropisch klimaat met twee seizoenen: nat en droog. Tussen maart en oktober, de zomermaanden, is het weer in Mumbai onaangenaam heet en vochtig. Moessonregens overstromen de stad midzomer, en er valt soms meer dan 900 mm regen op een dag. Juli en augustus zijn de maanden die het ergst lijden onder de moesson en afreizen naar Mumbai zou moeten worden vermeden gedurende deze maanden, omdat reisplannen door de grote natheid verstoord kunnen worden. Tussen november en februari, in de winter, is het weer droog en warm, met soms een koude periode als gevolg van koude noordelijke winden. De wintermaanden zijn de beste tijd om Mumbai te bezoeken, als de temperatuur comfortabel tussen de 23°C en 30°C blijft, wat betekent dat bezoekers uit koudere klimaten zeker niet het gevoel hebben dat het winter is. De lente- en zomermaanden zijn onaangenaam heet, met een hoge luchtvochtigheid en temperaturen die vaak boven de 40°C stijgen.

Internationale luchthaven Chhatrapati Shivaji

www.csia.in

Vervoer naar de stad

Het grootstedelijke spoornetwerk van Mumbai bestaat uit drie lijnen, namelijk de westelijke lijn, de centrale lijn en de havenlijn; die allemaal aansluiten op verschillende delen van de stad. Het dichtstbijzijnde station vanaf terminal 1 (Vile Parle) bevindt zich in Santa Cruz, terwijl het station het dichtst bij terminal 2 (Andheri) zich in Sahar bevindt. Beide kunnen met een snelle bus of taxirit vanaf de luchthaven worden bereikt. Een tweedeklaskaartje kost ongeveer INR 9 en een eersteklaskaart kost ongeveer INR 76. Er rijden bussen tussen de luchthaven en de nabije treinstations Vile Parle en Andheri. Neem bus 312 bij terminal 1 en bus 321 bij terminal 2. Autoriksja's zijn beschikbaar bij de binnenlandse terminal 1. Het minimumtarief is INR 11 voor 2 km en INR 6,50 voor elke extra kilometer.

Autoverhuur

Autohuur, met of zonder chauffeur, kan worden geregeld via Silver Cabs of Carzonrent.

Luchthaventaxi's

Buiten bij de aankomsthal, bij terminals 2A en 2C zijn taxi's beschikbaar die vooraf betaald moeten worden. De reistijd naar het stadscentrum is ongeveer een uur en kost ongeveer INR 400.

Transfer tussen terminals

De twee terminals zijn met elkaar verbonden door een gratis busdienst die er 10-15 minuten over doet.

Voorzieningen

Faciliteiten bij de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, geldwisselfaciliteiten en een postkantoor, bagagedepots, executive lounges en een zakencentrum, toeristeninformatiebalies, taxfreewinkels, ruimtes voor de verzorging van kinderen, medische faciliteiten, een bidruimte en een rooklounge. Er zijn verschillende restaurants en fastfood-zaken aanwezig.

Parkeren

Parkeren bij de luchthaven van Mumbai kost INR 60 voor het eerste half uur, INR 130 voor maximaal 2 uur en INR 750 per dag.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar op de luchthaven, maar daar is wel een mobiele telefoon voor nodig.