Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Rome

Uitzicht over de stad, Rome

Praktische info over Rome

Vervoer in de stad

Het netwerk van bussen, trams, metro en treinen bedient de hele stad van 05.30 uur tot middernacht, en nachtbussen nemen het over tot ongeveer 05.00 uur op de belangrijkste routes. De metro heeft slechts twee lijnen, maar is de gemakkelijkste en snelste manier om u te verplaatsen. De busdienst is goedkoop en betrouwbaar, maar ook langzaam als gevolg van files. Kaartjes zijn geldig voor alle vervoerssoorten en moeten vooraf worden gekocht en aan het begin van elke reis gevalideerd worden. Er zijn dagkaartjes die voor een onbeperkt aantal ritten geldig zijn, of standaard kaartjes die één metrorit of 75 minuten in de bus geldig zijn. Taxi's staan erom bekend erg duur te zijn en ze tonen een lijst met extra toeslagen. De historische binnenstad van Rome is compact en goed te voet te verkennen met name omdat het grootste deel ervan gesloten is voor normaal verkeer. Autorijden in Rome is een ervaring om te vermijden.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in september).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er zijn verschillende stekkers, waaronder de Europese met twee pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 113 (politie); 118 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Driekoningen 6 jan 6 jan
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Bevrijdingsdag 25 apr 25 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Dag van de republiek 2 jun 2 jun
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Maria onbevlekte ontvangenis 8 dec 8 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Sint Stefanus 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Rome geniet van een mediterraan klimaat, met milde winters en hete, droge zomers. Januari is de koudste maand in Rome en juli en augustus zijn de warmste. Het weer in Rome kan in de zomer (juni tot augustus) onaangenaam heet zijn, met temperaturen die rond de middag vaak boven de 35°C stijgen. Lokale bewoners sluiten dan ook vaak hun bedrijven in augustus. De winter (december tot februari) is mild. De gemiddelde temperatuur in december ligt rond de 13°C. Hevige sneeuwval komt zelden voor, maar er is bijna elke winter wel een licht sneeuwbuitje in de stad. Regenbuien zijn het hele jaar door mogelijk, maar de motregen is zelden storend voor bezoekers. De beste tijd om naar Rome te reizen is in de lente, tussen maart en mei, wanneer de luchten blauw zijn en het weer warm is. De herfst wordt ook als toeristisch hoogseizoen beschouwd, aangezien de maanden september en oktober ook erg aangenaam zijn.

Luchthaven Leonardo da Vinci (Fiumicino) Rome

www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/pax-fco-fiumicino

Vervoer naar de stad

Het treinstation bevindt zich aan de andere kant van de weg, tegenover terminal 3, nabij parkeerterrein D. Er gaan twee treinen naar de stad: de Leonardo Express gaat ieder half uur van 06.30 uur tot 23.30 uur voor € 14 rechtstreeks naar Roma Termini, het station in het stadscentrum; en de goedkopere, maar iets langzamere metrolijn FR1, vertrekt elke 15 minuten naar belangrijke stations, of op zondagen en feestdagen om het half uur en € 8 kost. Cotral-bussen vertrekken vanaf het treinstation Roma Tiburtina en stoppen bij Piazza dei Cinquecento voor het nationaal museum. Een kaartje kost € 4,50 uit de kaartjesautomaat in de aankomsthal en € 7 in de bus.

Autoverhuur

De autoverhuurbalies bevinden zich in de meerlaagse parkeergarage bij terreinen C en B, direct voor de terminal en hieraan verbonden via voetpaden. Hertz, Avis, Sixt en Budget werken vanuit de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Geautoriseerde taxi's zijn doorgaans te vinden bij de aankomsthallen. De rit naar het centrum van Rome duurt ongeveer 40-60 minuten en het tarief is ongeveer € 60 met een extra toeslag voor openbare feestdagen en zondagen of nachtelijke ritten. Sommige taxi's rekenen extra voor bagage.

Transfer tussen terminals

Er rijdt om de 15 minuten een gratis shuttlebus tussen de terminals en de parkeerterreinen.

Voorzieningen

Luchthavenfaciliteiten zijn onder andere pinautomaten en geldwisselfaciliteiten, bagage-inpakdiensten, informatiebalies, reisbureaus, apotheken, massagesalons, fotohokjes, een schoonheidssalon, een kapper, een zonnestudio, maar ook fruitautomaten en kledingwasfaciliteiten. Het ATA Hotel Executive Centre in Area B heeft zakelijke faciliteiten en er zijn vele verschillende mogelijkheden om te winkelen en te eten.

Parkeren

Parkeren kost van € 3 voor de één-uurs-plaatsen voor de terminal, tot een verscheidenheid van opties in de garages en terreinen voor lang parkeren. Alle parkeerterreinen zijn verbonden met de terminals via voetpaden of shuttlebussen.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar en er zijn ook internetkiosken.