Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Van de gebaande paden af in downtown LA

Los Angeles is vooral beroemd om de mooie stranden, de glamour van Beverly Hills en natuurlijk de heuvels van Hollywood. Downtown LA wordt daarom vaak overgeslagen. Ten onrechte; er is hier namelijk genoeg te doen.

1. Historic downtown

Historic downtown Los Angeles

Geschiedenis is niet direct de associatie die Los Angeles oproept. Dat de stad al in 1781 werd gesticht, is iets dat niet veel mensen weten. Het gebied rondom Pershing Square wordt ook wel historic downtown genoemd. De straten staan hier vol met historische gebouwen zoals de prachtige Central Library uit 1926. Deze gigantische bibliotheek is een prachtig voorbeeld van vroege art-decostijl en ook het interieur is een waar kunstwerk. Muurschilderingen en kleurrijke mozaïeken vormen het decor van de enorme collectie boeken die hier is ondergebracht.

Adres: 630 W. 5th Street

2. The Los Angeles Music Center

Walt Disney Los Angeles

Liefhebbers van moderne architectuur (en fotografen) komen ogen tekort bij het Los Angeles Music Center. Het centrum bestond oorspronkelijk uit drie theatergebouwen, maar kreeg er in 2003 een blikvanger bij: de Walt Disney Concert Hall. Deze concertzaal is de thuisbasis van het Los Angeles Philharmonic Orchestra. De golvende vormen van de metalen constructie zijn bedacht door Frank Gehry, die ook de architect is van het Guggenheim Museum in Bilbao. Rondleidingen door het muziekcentrum worden dagelijks gegeven; voor de Walt Disney Concert Hall zijn audiotours verkrijgbaar.

Website: http://www.musiccenter.org              Adres: 135 N Grand Avenue

3. Chinatown

Rondom Central Plaza ligt de wijk Chinatown: een buurt vol winkels, souvenirshops en natuurlijk Chinese restaurants. De buurt wordt ook wel New Chinatown genoemd: de Chinese gemeenschap was eerst gevestigd op de plek waar nu Union Station ligt, maar verhuisde in 1938 naar Central Plaza. Wie voor het eerst op dit plein vol kleurrijke pagodes rondloopt, kan het gevoel hebben de omgeving al te kennen. Dat is niet vreemd: op het plein zijn al vele films en series opgenomen zoals Melrose Place, Rush Hour en Beverly Hills 90210. Iedere eerste zaterdag van de maand worden er rondleidingen gegeven door Chinatown, maar er kan ook een route gedownload worden op de website.

Website: www.chinatownla.com             Adres: 943 N. Broadway

4. L.A. Live

Vanwege de grote neonschermen en knipperende billboards wordt L.A. Live ook wel het Times Square van de westkust genoemd. Dit grote entertainmentcentrum werd in 2007 geopend naast het Staples Center (het stadion van onder meer het LA Lakers basketbalteam) en is de plek om naartoe te gaan voor een avond uit. Naast restaurants en clubs zit hier een bioscoop en is er bij diverse bars live muziek. Maar ook vóór het diner hoeft u zich hier niet te vervelen. Het vier verdiepingen tellende Grammy-museum heeft genoeg in huis voor een middagvermaak.

Website: www.lalive.com            Adres: 800 W. Olympic Blvd

Website Grammy museum: www.grammymuseum.org

5. Olvera Street

Olvera Street Los Angeles

Olvera Street maakt deel uit van het El Pueblo de Los Angeles Historic Monument en behoort tot de oudste delen van de stad. Bezoekers wanen zich hier even in Mexico door de kleurrijke straatmarkt, Mexicaanse muziek en vele restaurants waar heerlijke taco’s, fajita’s en burrito’s gegeten kunnen worden. Aan deze levendige straat staan maar liefst 27 historische gebouwen, waaronder Avila Adobe. Dit is het oudste bewaard gebleven huis in Los Angeles en stamt uit 1818.

Website: http://www.calleolvera.com            Adres: Olvera Street

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com