Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Rio de Janeiro

De betegelde trappen in Lapa, Rio de Janeiro

Vliegtickets naar Rio de Janeiro

In Rio is het elke dag feest

Zin in een zonovergoten vakantie vol avontuur? Boek vliegtickets naar Rio de Janeiro en geniet van het bruisende nachtleven, de witte stranden en de flora en fauna in het regenwoud. Tijuca Forest en Sugarloaf Mountain zijn groener dan groen. En surfen (of gewoon lekker zonnen) kan op tal van stranden. Houdt u van dansen? Dan kunt u terecht in de uitgaanswijk Lapa. Bezoek ook het beeld van Cristo Redentor op de berg Corcovado. Hier heeft u een machtig uitzicht over de stad.

Natuurlijke oases genoeg

De natuur is nooit ver weg in Brazilië. Rio ligt aan een baai, dus de zee is altijd dichtbij. Ook de stranden van Copacabana en Ipanema zijn erg populair. Vooral bij surfers en duikers. Net buiten de stad bevinden zich groene regenwouden. Hier leven bijzondere dieren en planten. Maar ook middenin de stad is natuur te ontdekken. De botanische tuin Jardim Botânico staat vol zeldzame bloemen en planten. En die ruiken heerlijk. Rio de Janeiro is de ideale bestemming voor een stedentrip of het startpunt voor een langere vakantie in Brazilië. Boek snel een vliegticket naar Rio de Janeiro!

Stad van zang en dans

Zeg Rio en u zegt carnaval. 4 dagen lang gaat iedereen uit z’n bol. In museum Sambadrome leert u meer over dit spectaculaire feest. Over hoe praalwagens worden gebouwd bijvoorbeeld. Gelukkig is het ook de rest van het jaar gezellig in de stad. Dansen kunt u hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. De nationale dans is de Samba. Ga één avond op stap en u heeft ‘m snel onder de knie.

Vliegtickets naar Rio de Janeiro voor een unieke vakantie

Een goedkoop vliegticket naar Rio de Janeiro boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Brazilië snel dichterbij.

+Lees meer

 

De hoogtepunten van Rio de Janeiro

 

Des te meer redenen om Rio de Janeiro te bezoeken

 

Praktische info over Rio de Janeiro

Internationale luchthaven Galeão Antônio Carlos Jobim

Lees alles over de luchthaven

Vervoer in de stad

Vervoer in Rio de Janeiro

 

Visa en gezondheid

Visa en gezondheidsinformatie

Valuta

De Braziliaanse munteenheid is de real (BRL). Eén real is 100 centavos. In de meeste grote toeristische gelegenheden in de grote steden is de Amerikaanse dollar ook welkom. In de grote steden kunnen buitenlandse valuta worden ingewisseld bij banken of cambios. Er is een uitgebreid netwerk aan geldautomaten in het land en de meeste gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd. American Express wordt meestal niet geaccepteerd.

Tijdzone

GMT-2 (GMT-3 tussen de derde zondag in oktober tot de derde zondag in februari).

Netspanning

Het voltage in Brazilië loopt zeer uiteen, soms zelfs in één en dezelfde stad. De betere hotels beschikken over 220 volt. Voor alle andere gevallen zijn transformators te koop in elektronicazaken. In de stopcontacten passen doorgaans diverse soorten stekkers, waarbij de drie-pinsstekkers standaard zijn in nieuwe gebouwen en locaties.

 

Rio de Janeiro: similar destinations