Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Paramaribo

Typisch Surinaamse huizen, Paramaribo

Praktische info over Paramaribo

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer in Paramaribo is niet uitgebreid. Er zijn bussen en taxi's beschikbaar en er zijn autoverhuurbedrijven in de stad. De meeste belangrijke attracties in Paramaribo zijn eenvoudig te voet te bereiken, terwijl het huren van een fiets een aangename manier is om de stad te verkennen. De bussen zijn particulier en reizen langs vaste routes, maar hebben geen vaste dienstregeling. De bussen vertrekken vaak pas vanaf het station als ze vol zijn. Taxi's zijn redelijk geprijst, maar hebben geen meter; het is dus het beste voordat u instapt een prijs overeen te komen. Watertaxi's pendelen op en neer op de Surinamerivier richting het district Commewijne. Auto's rijden in Suriname volgens het Britse systeem en rijden dus links. Er zijn een aantal autoverhuurbedrijven bij de luchthaven en in de stad. Huurauto's zijn duur en niet altijd in de beste staat. Er zijn weinig wegen buiten Paramaribo, dus reizen buiten de stad vereist vaak een voertuig met vierwielaandrijving.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT-3.

Netspanning

Netspanning is 127 volt, 60Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 115

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Phagua (Holi) 17 maart 5 maart
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Keti-koti (Dag van de vrijheden) 1 jul 1 jul
Eid al-Fitr (Einde Ramadan) 28 jul 18 jul
Onafhankelijkheidsdag 25 nov 25 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Paramaribo heeft een heet en vochtig tropisch klimaat. Regen is het hele jaar rond gebruikelijk, waarbij juni de natste maand is. De temperatuur is het hele jaar door hoog; overdag zelden onder de 25°C, met maxima rond de 31°C, hoewel constante passaatwinden enige verkoeling brengen. De beste tijd om Suriname te bezoeken is tussen februari en april of van augustus tot november. Suriname ligt gelukkig buiten de Atlantische orkaanzone en heeft dus niet veel last van deze tropische stormen.

Internationale luchthaven Johan Adolf Pengel

www.japi-airport.com

Vervoer naar de stad

Er rijden bussen vanaf de luchthaven naar Paramaribo; de rit duurt ongeveer een uur. Er zijn ook minibusjes beschikbaar, maar deze kunnen heet en overvol met bagage zijn.

Autoverhuur

Avis, Budget en Ross Rental Cars hebben balies bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Taxi's bevinden zich buiten de terminal; het huren van een taxi kan nogal een chaotische ervaring zijn, want de chauffeurs concurreren met elkaar op tarief.

Voorzieningen

Er zijn hulp- en ontmoetingsdiensten, vergaderruimtes, bank- en geldwisseldiensten, toeristeninformatie en taxfreewinkels beschikbaar in de terminal.

Parkeren

Er is beperkt gelegenheid tot overdekt parkeren voor een tarief van SRD 12,50 per dag, SRD 65 per week en SRD 250 per maand.

Internet

Er is geen wifi beschikbaar bij de luchthaven.