Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Tokio

De levendige wijk Shibuya, Tokio

Praktische info over Tokio

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoersysteem van Tokio is een van de meest efficiënte ter wereld en het is schoon en veilig. Een uitgebreid treinnetwerk wordt gecombineerd met 13 ondergrondse metrolijnen en een bussysteem. Bezoekers vinden de treinen (JR) en metro's meestal de beste manier om rond te reizen, hoewel de complexiteit van het ondergrondse netwerk intimiderend kan zijn. Het spitsuur van 07.30 tot 09.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur kan beter worden vermeden. De meeste stations hebben borden in het Engels. Omdat lijnen in het bezit zijn van verschillende maatschappijen betekent overstappen tussen treinen of metro's meestal overstappen naar een ander treinsysteem, met andere kaartjessystemen, wat verwarrend kan zijn. Metrokaartjes zijn te koop bij kaartjesautomaten. Het bussysteem is gecompliceerder voor bezoekers, want de meeste bestemmingen worden alleen in het Japans weergegeven en buschauffeurs spreken geen Engels. Taxi's zijn handig, maar nooit goedkoop, met name in het spitsuur niet. Taxi's kunnen op straat worden aangeroepen, met uitzondering van sommige centrale gebieden, waar u alleen bij taxistandplaatsen in kunt stappen. Chauffeurs spreken een beetje Engels. Autorijden in de stad wordt niet aangeraden. Rondwandelen in de stad is heerlijk en, indien mogelijk, de beste manier om bepaalde trekpleisters te bekijken.

Tijdzone

GMT+9.

Netspanning

Netspanning is 100 volt, 60Hz in het westen (Osaka, Kyoto, Nagoya, Hiroshima); 100 volt, 50Hz in oostelijk Japan (Tokyo, Sapporo, Yokohoma).. Er worden stekkers met drie platte pinnen gebruikt.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie); 119 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Seijin no hi (Meerderjarigheidsdag) 13 jan 12 jan
Herdenking van de stichting van Japan 11 feb 11 feb
Shunbun no hi (Begin van de lente) 21 maart 21 maart
Shōwadag 29 apr 29 apr
Dag van de grondwet 3 mei 3 mei
Dag van het kind 5 mei 5 mei
Dag van de zee 21 jul 20 jul
Dag van eerbied voor ouderen 15 sept 21 sept
Dag van de sport 13 okt 12 okt
Dag van de cultuur 3 nov 3 nov
Dankdag voor de arbeid 23 nov 23 nov
Verjaardag van de keizer 23 dec 23 dec

Klimaat

+

Tokio heeft een vochtig subtropisch klimaat en vier duidelijke seizoenen. De zomermaanden (juni, juli en augustus) zijn heet en plakkerig als gevolg van een onaangenaam luchtvochtigheidsniveau, terwijl de winters enorm koud kunnen worden. De warmste maand is augustus, met een gemiddelde van 27°C, en de koudste maand is januari, met een gemiddelde van 6°C. De zomers kunnen regenachtig zijn en het regenseizoen van Tokio duurt meestal van begin juni tot eind juli. De regen is niet aanhoudend en de stad krijgt in deze periode nog voldoende zon. In augustus en september is de kans het grootst dat de stad last heeft van tyfonen. Sneeuw is in januari en februari gebruikelijk in de stad. De beste tijd om Tokio te bezoeken is in de tussenseizoenen, lente en herfst.

Internationale luchthaven Tokio Narita

www.narita-airport.or.jp/airport_e

Vervoer naar de stad

Elke luchthaventerminal heeft een afzonderlijk treinstation. Terminal 1 maakt gebruik van luchthavenstation Narita en terminal 2 maakt gebruik van station luchthaven terminal 2. Verschillende treindiensten op de JR- of Keisei-lijn bedienen Tokio en de omliggende bestemmingen. De reis naar Tokio duurt een uur. De tarieven beginnen bij ongeveer JPY 3000. De bussen gaan naar de binnenlandse luchthaven en hotels in het centrum van de stad. De reis duurt één à twee uur vanaf het instappen bij de vertrekhal van terminal 1 of 2. De kaartjes moeten gekocht worden bij het kaartjesloket voor ongeveer JPY 3000.

Autoverhuur

Huurauto's kunnen geregeld worden bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Taxi's met vast tarieven zijn buiten bij de aankomsthal van de luchthaven beschikbaar en er zijn assistenten beschikbaar bij de standplaats voor taxi's met vast tarief op de luchthaven. Tarieven naar de stad beginnen bij JPY 15.000.

Transfer tussen terminals

Een gratis shuttlebus verbindt de twee terminals met elkaar.

Voorzieningen

De faciliteiten bij de luchthaven Nieuw-Tokio zijn uitgebreid en bestaan onder andere uit winkels (waaronder taxfree), banken, pinautomaten, geldwisselkantoren, massagediensten, babyverschoonruimtes, een dierenhotel, schoonheidssalons en een bagagedepot. Er zijn verschillende restaurants die Japanse, Chinese en westerse gerechten serveren. Beide terminals hebben douchefaciliteiten en dagkamers (slaapkamers die per uur gehuurd kunnen worden).

Parkeren

Parkeren voor terminal 1 kan op P1 en P5, terwijl parkeren voor terminal 2 kan op P2 en P3. Parkeren bij de internationale luchthaven Tokio Narita kost JPY 400 per uur en JPY 1500 per dag voor P3 en P5, en JPY 500 per uur en JPY 2000 per dag voor P1 en P2.

Internet

Er zijn verschillende gratis wifi-hotspots in elke terminal, alsook internetcafés.

Luchthavens in de buurt