Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Seoul

Hyangwonjeong-paviljoen, Seoul

Praktische info over Seoul

Vervoer in de stad

De eenvoudigste en snelste manier om de drukke stad te doorkruisen is met de metro, die alle belangrijke interessante locaties bedient. De borden in het station zijn naast het Koreaans in het Engels en in de meeste lijnen worden de mededelingen ook in het Engels gedaan. Metro's zijn overvol tijdens de spitsuren in de ochtend en middag, maar zijn over het algemeen veilig, hoewel er veel straatventers en bedelaars zijn. Kaartjes zijn te koop bij kaartjesautomaten of kaartjesloketten. Bussen rijden frequent door de hele stad, maar zijn vaak erg druk. Kaartjes kunnen worden gekocht bij het instappen of u kunt debetkaartjes kopen. Taxi's zijn ruimschoots beschikbaar. Reguliere taxi's (wit of zilver) hebben een KRW 1600 starttarief en hebben daarna een complex metersysteem. Zwarte luxe taxi's, Mobeorntaxi's genoemd, zijn zowel qua staat van de auto als service beter; het starttarief is KRW 4000.

Tijdzone

GMT+9.

Netspanning

Netspanning is 110 volt, 60Hz. In de meeste hotels is 220 volt beschikbaar. De stekkers zijn rond met twee pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112 (politie); 119 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Seollal (lunisolair nieuwjaar) 31 jan 19 feb
Dag van de onafhankelijkheidsbeweging 1 maart 1 maart
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Orininal (Kinderdag) 5 mei 5 mei
Geboorte van Boeddha 6 mei 6 mei
Herdenkingsdag 6 jun 25 mei
Kwang Bok Jul (Onafhankelijkheidsdag) 15 aug 15 aug
Chuseok (Midherfst-maanfeest) 8 sep 27 sept
Kae Chun Jul (Stichtingsdag) 3 okt 3 okt
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Seoel heeft een gematigd klimaat met vier duidelijke seizoenen, maar de temperatuurverschillen tussen het heetste deel van de zomer en hartje winter zijn extreem. In de zomer is het hee en vochtig en schiet de temperatuur zo nu en dan omhoog tot wel 35°C; in de winter daalt de temperatuur naar minima van wel -13,7°C. De meest aangename seizoenen in de stad zijn de lente en de herfst, wanneer blauwe luchten en aangename temperaturen verzekerd zijn. De stad ervaart hevige regenval, maar het merendeel valt in de zomermoessonperiode tussen juni en september.

Internationale luchthaven Seoel Incheon

www.airport.kr/eng/airport/

Vervoer naar de stad

Er is een snelle spoorwegverbinding tussen luchthaven Gimpo (voor binnenlandse vluchten) en Incheon Internationaal. Bezoekers kunnen bij de Airport Expressway overstappen op een openbare of gratis bus vanaf het vervoercentrum van de luchthaven richting de stad. De rit duurt ongeveer een half uur. Kaartjes en informatie zijn verkrijgbaar bij het buskaartjesverkoopkantoor bij uitgangen 4 en 9 (binnen) en uitgangen 4, 6, 7, 8, 11, 13 en 9C (buiten). Er is ook een veerdienst van de haven van Incheon naar Yeongjong-do.

Autoverhuur

Avis, Hertz en Kumho Rent-A-Car werken vanuit kiosken bij de aankomsthal.

Luchthaventaxi's

Voor een taxi naar Seoel verlaat u de aankomsthal via gate 4 t/m 8, steekt u de straat over en loopt u naar de taxistandplaatsen bij 4D tot 8C. Een taxirit naar het centrum van Seoel kost overdag tussen KRW 60.000 en 100.000 en duurt ongeveer een uur. Tol en extra toeslagen kunnen bij de prijs worden opgeteld. Chauffeurs spreken zelden Engels, dus u moet u bestemming in het Koreaans op een papiertje hebben staan.

Transfer tussen terminals

De twee terminals zijn met elkaar verbinden door loopbanden en interterminalshuttles.

Voorzieningen

De goed uitgeruste luchthaven heeft geldwisselkantoren en banken, veel verschillende restaurants en andere eetgelegenheden, taxfreewinkels en een supermarkt. Er is een outlet voor de verhuur van mobiele telefoons en internetkiosken, apotheken, sauna's, kapsalons, een postkantoor en een bagagedepot.

Parkeren

Er is gelegenheid tot kort en lang parkeren op loopafstand van de hoofdterminal. De tarieven voor kort parkeren zijn KRW 1200 voor de eerste 30 minuten tot een dagelijks maximum van KRW 12.000, maar de prijzen variëren afhankelijk van het parkeerterrein. Lang parkeren, dat een shuttleverbinding heeft met het terminalgebouw, kost KRW 8000 per dag.

Internet

Internationale luchthaven Seoel Incheon biedt gratis wifi op de gehele luchthaven. Het sterkste signaal is bij aankomsthallen B en E, en op de tweede en derde verdiepingen van de vertrekhal.