Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Bonaire

Tropisch strand, Bonaire

Praktische info over Bonaire

Vervoer in de stad

Het is mogelijk om in een paar uur Bonaire helemaal rond te rijden. Om vanuit Kralendijk bij een strand te komen is het normaal gesproken nodig een taxi te nemen. Taxi's kunnen eenvoudig worden aangeroepen, met vaste tarieven naar verschillende bestemmingen. Op verzoek kunnen chauffeurs de prijslijst laten zien. Er is ook een informeel bussysteem en er rijden een aantal tourbussen rond het eiland vanuit Kralendijk. Scooters en brommers zijn ook een goede optie om het eiland te verkennen en deze kunnen eenvoudig worden gehuurd. Delen van de stad zijn eenvoudig te voet te bereiken en velen vinden dit de gemakkelijkste manier om het eiland te verkennen. Een aantal lokale en internationale autoverhuurbedrijven hebben vestigingen in Kralendijk. Reizigers vanuit de VS, Canada en Europa kunnen een auto huren met een geldig rijbewijs uit hun eigen land; in alle andere gevallen is een internationaal rijbewijs vereist.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT-4.

Netspanning

Netspanning is 127 volt. Voor sommige elektrische apparaten is een transformator nodig.

Alarmnummer

911 (politie); 912 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Carnavalsmaandag 3 maart 16 feb
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Koningsdag 26 apr 27 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Pinksteren 8 jun 24 mei
Bonairedag 6 sept 6 sept
Dag van het koninkrijk 15 dec 15 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Kralendijk, dat dichtbij de evenaar ligt, geniet het hele jaar door van heet en vochtig weer. De beste tijd om een bezoek te brengen is tussen december en april. Tussen mei en augustus kan het behoorlijk winderig zijn. Er is weinig temperatuurverschil tussen de seizoenen. Kralendijk heeft een gemiddelde temperatuur van 29°C en de temperatuur zakt zelden onder de 18°C. Tijdens het regenseizoen, van oktober tot januari, zijn er 's avonds laat en 's ochtends vroeg regenbuien die over het algemeen later op de ochtend opklaren.

Internationale luchthaven Flamingo

www.flamingoairport.com

Vervoer naar de stad

Er zijn geen openbare bussen in Bonaire, maar de meeste hotels bieden shuttlebussen op verzoek.

Autoverhuur

Er zijn autoverhuurbedrijven aanwezig op de luchthaven, waaronder AB Car Rental, Budget en Island Car Rental.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar vanaf de luchthaven. Het starttarief voor een rit naar Kralendijk is US$ 9. Er kunnen echter toeslagen gelden voor extra passagiers, publieke feestdagen, wachttijden of voor ritten tussen middernacht en 06.00 uur.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, restaurants, souvenir- en drankwinkels, openbare telefoons, een rookruimte en een VIP-lounge. Er zijn ook faciliteiten voor gehandicapten.

Parkeren

Parkeren is de eerste vijf minuten gratis en kost US$ 1 voor elk uur daarna. De dagtarieven zijn US$ 12 voor kort parkeren en US$ 6 voor lang parkeren.

Internet

Er is gratis wifi in de vertrekhal.